Livet som laktoseintolerant

Inspiration til sommersalater

Jeg beklager meget stilheden på bloggen på det seneste, men trods sommerferie og et netværk i min lejlighed der ikke fungerer, er der alligevel tusinde gøremål. Hele sidste uge var jeg underviser i idræt for børn fra 0.-4. klasse. Det var en sjov, men også hård uge, når man ikke er vandt til at have med børn at gøre. Men alt i alt var det en virkelig god uge, som har givet mig en masse god erfaring med videre, og jeg er sikker på, at det også har været givende for børnene. Ugen hed ‘Idræt for sjov’, og var mange forskellige idrætslege og udendørslege. Der findes meget sjovt man kan lave med dem igennem leg, uden at de egentlig opdager, hvor meget de rør sig.

Derudover har jeg også været på job nogle forskellige steder rundt i landet med mit freelance job – lige nu ‘Sæson for god smag’. Vi har stået i forskellige Bilkaer i denne omgang, hvor vi har givet kunderne inspiration til at gå i krig med nogle salatopskrifter, med grøntsager der er i sæson lige nu, bl.a. blomkål, spidskål og jordbær. NAMENAM! Salaterne er simpelthen så lækre, at jeg bliver nødt til at dele dem med jer.

Blomkål og spidskålssalat med sesamolie

IMG_3783Vores hovedopskrift er en salat med blomkål og spidskål, som jeg førhen har blogget om. Opskriften på den kan i finde lige her. Den er virkelig lækker og meget anderledes, i forhold til de salater jeg i hvert fald selv plejer at lave. Den er lidt asiatisk inspireret, da marinaden er lavet af en ristet sesamolie, lime, chili og hvidløg. Derudover er spidskålen og blomkålen snittet meget fint og vendt sammen med forårsløg og koriander, og sidst også vendes det hele med marinaden.

Jordbær og blomkålssalat med citronolie og saltede mandler

2013-07-08 17.08.14Den næste salat vi fandt på er en salat bestående af bl.a. blomkål og spidskål. Der er min ABSOLUT FAVORIT!

Du skal bruge følgende:
1 lille blomkålshoved
1 bakke danske jordbær
Ca. 50 g saltede mandler
1 bundt frisk basilikum
1/2 pakke baby mixsalat
Citronkrydre olie (hvis ikke man orker at investere i en, kan man også bruge en normal rapsolie, blande lidt friskpresset citronsaft deri og lade det trække)
Sort peber

1. Alle grøntsagerne skyldes først og fremmest grundigt
2. Blomkålen snittes meget fint og jordbærrene nippes og deles i kvarte
3. Halvdelen af mixsalaten  og den friske basilikum skæres groft
4. Salaten vendes med et par spiseskeer citronkrydreolie samt lidt friskkværnet sort peber
5. Mandlerne hakkes fint og salaten toppes med dem

Jordbærcarpaccio med parmesan og persille

jordbærcarpaccioDen sidste salat er også at finde på ‘Sæson for god smag’s’ hjemmeside lige her, hvor billedet også er lånt fra. Det er en virkelig lækker jordbærcarpaccio med parmesan og persille samt hakkede mandler.

Du skal bruge følgende:
1 bakke jordbær
1 lille blomkål
1 lille bundt bredbladet persille
50 g saltede mandler
50 g hel parmesanost
1 spsk balsamicoeddike
2 spsk olivenolie
Sort peber

1. Alle grøntsagerne skyldes grundigt.
2. Jordbærrene nippes og skæres i tynde skiver
3. Også blomkålene skæres fint og blomkål og jordbær anrettes på et fad
4. Persillen hakkes groft og fordeles over salaten sammen med de hakkede mandler og flager af parmesanost
5. Eddike og olie dryppes over salaten og den krydres med peber.

Faktisk undlod vi både eddike og olie, og salaten smagte stadig fantastisk idet jordbærrene var så lækre og saftige.

Børn elsker frugt og grønt

2013-07-08 16.02.24Som i kan se elsker selv børnene vores salater, så hvis i vil have mere god inspiration til lækre sommersalater eller andre gode sommer retter, bør i virkelig gå ind på ‘Sæson for god smag’s’ hjemmeside lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livet som laktoseintolerant