Uploading af billeder

Ægte norske blåbær

Endelig er jeg tilbage igen, og jeg beklager meget stilheden, som har skyldtes tekniske problemer..

For nogle uger siden var jeg jeg en forlænget weekend i Norge for at besøge min studieveninde. Det var nogle dejlige dage, hvor jeg fik set den norske natur, badet i koldt vand med efterfølgende sauna, roet ud til en hytte langt ude i skoven, fisket for første gang i mit liv, grillet pølser over bål, spist en masse forskelligt norsk mad og samlet blåbær i den norske natur.

IMG_5573Jeg lærte noget jeg ikke vidste i forvejen, nemlig at de blåbær jeg plejer at købe i supermarkederne, faktisk ikke er ægte blåbær, selvom de anprises således!!!
I god tro har jeg i mange år betalt i dyre domme for de blåbær, der sælges herhjemme, for efterfølgende at finde ud af, at de faktisk kaldes ‘mosebøllebær’ eller ‘amerikanske blåbær’. I modsætning til de norske blåbær som er blå uden på og mørke inden i, er disse i stedet hvide. De vilde blåbær har altså et højere indhold af de gavnlige farvestoffer anthocyaniner og indeholder også omega-3-fedtsyrer, som er den sunde type fedtsyrer, der i de rette mængder muligvis kan nedsætte risikoen for dannelse af blodpropper.IMG_5572IMG_5538Blåbær er flere gange blevet udråbt som værende en super food pga. deres høje indhold af antioxidanter. Der er dog vigtigt at huske på, at lige meget hvor sund en fødevare anses for at være, er den absolut ikke sund, hvis den spises i så store mængder, at kosten ikke længere er varieret. Blåbær er en del af de ‘6 om dagen’, så nyd i stedet de friske blåbær 🙂 Spis dem som snack, top dem på din morgenmad eller bag forskellige kager med dem. Jeg udnyttede den lille portion jeg havde slæbt med mig hjem fra Norge, og bagte nogle fibermuffins bestående af banan, havregryn, blåbær, vanilje, natron, æg og mælk. Perfekt eftermiddagssnack, når lækkersulten melder sig.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uploading af billeder