Couscous med rejer og basilikumsdressing
For tiden prøver jeg at skære ned på mit indtag af glutenholdige produkter, selvom jeg er blevet testet negativ overfor gluten allergi. Jeg har dog en mistanke til, at jeg reagerer på nogle glutenholdige produkter, eftersom min laktoseafholdelse ikke har vist sig at hjælpe. Derfor lavede denne salat til aftensmad inden jeg tog på job – dejlig nemt at komme hjem til, når man er træt og sulten. Ingredienserne til salaten er egentlig bare hvad jeg havde hjemme, og grøntsagerne kan nemt skiftes ud. I stedet for basilikum kan andre krydderurter også bruges, så længe de er friske – det giver en meget bedre smag.
Du skal bruge (ca. 2 portioner):
125 g couscous
1 lille pose rejer
1 dl optøede ærter
1 fersken i tern
1 tomat i tern
20 g hakkede mandler
Basilikumsdressing:
Frisk hakket basilikum
1 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
Lidt frisk citronsaft
Salt og peber
1. Kog couscousen som anvist på pakken og lad den køle af
2. Bland ærter, fersken, tomat og mandler med couscousen
3. Lav dressingen ved at blande overstående ingredienser sammen og vend den med den friske cosucoussalat. Smag den til med salt og peber
Tak for god inspiration på din blog! Jeg har haft ondt i maven i tre år, blevet testet for diverse allergier, været til diætist etc. men intet hjalp. Jeg prøvede så at skære al gluten fra min kost, og min mave har aldrig haft det bedre. Håber, du vil opleve det samme 🙂 Vil dog lige tilføje, at der er gluten i couscous – har du fundet et glutenfri udgave et sted, må du meget gerne skrive hvor 🙂