Vandmelon- og hyldeblomstsmoothie
Efter en lang løbetur i morges, led min krop i den grad af væskemangel, og jeg besluttede mig for at lave denne fantastiske lækre og ikke mindst forfriskende smoothie.
Vandmelonen er en fantastisk tørstslukker her i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold. Smagen er mild og svagt sødlig – jo mere moden den er, jo sødere er smagen. Derudover har den også et meget lavt frugtsukkerindhold ift. mange andre frugter, og er rig på vitamin A og C, samt aminosyren citrullin, som hjælper kroppen med at producere en anden aminosyre, arginin. Arginin kan hjælp til at sænke blodtrykket og mindske risikoen for hjerteproblemer.
Det røde frugtkød indeholder ca. 95% vand og små sorte kerner, som man kan pille fra eller si fra smoothien, efter den er blendet.
Vandmelon er et godt mellemmåltid, da den kun indeholder ca. 40 kcal. pr 100g og pga. dens høje vandindhold, føler man sig hurtigt mæt.
Alt du skal bruge til denne smoothie er en frisk vandmelon, et par isterninger og lidt koncentreret hyldeblomstsaft. Mængderne afhænger selvfølgelig af hvor meget du ønsker, jeg brugte et kvart stykke af en lille vandmelon og fik et stort glas smotthie ud af den mængde, men man kan sagtens lave en masse ekstra og gemme noget i køleskabet.
1. Skær melonkødet fri fra skallen og eventuelle kerner
2. Blend kødet sammen med et par isterninger og lidt koncentreret hyldeblomstsaft alt efter hvor sød du ønsker smoothien
Nyd den iskold 🙂
Ingen kommentarer endnu