Rødbedechokoladekage

H.I.T.

Som tidligere nævnt, har jeg på det sidste afprøvet forskellige nye hold i fitness, for at variere min træning. Både for at gøre det sjovere og mindre ensformigt, men også for at få trænet de forskellige muskelgrupper, og derved mindske risikoen for skader.

Forleden var jeg til det nye hold kaldet H.I.T., som står for High Intensity Training. Holdet er en time med masser af øvelser med høj intensitet. På de 55min. timen varer, kommer du skiftevis igennem puls- og styrkebaseret træning i blokke.

løbeskotrain hard enoughPuls
Blokkene hvor fokus ligger på pulsen varer i ca. 5-7min. Her bliver din puls presset i været med øvelser uden den store koreografi. Intervaltræning sørger for at din forbrænding bliver høj og booster din form. Det gode ved at der ikke er så meget koreografi, er netop, at du kan ligge fokus på at få så meget ud af din træning som muligt.

Styrke
Puls blokkene efterfølges af styrketræning i ca. 5min. Ved styrketræningen fokuseres der på de store muskelgruppe. Der arbejdes altså med tunge vægtstænger, hvor du får lov til at arbejde i dit eget tempo, og ikke i takt til musikken, som er gældende for mange andre hold som fx powertoning og stram op.
Derudover bliver øvelserne sammensat således, at du arbejde med mere end én muskelgruppe af gangen. Styrketræningen bliver derfor meget effektiv med høj intensitet, hvilket giver gode resultater i sidste ende.

Alt i alt bliver dit udbytte:
– En øget forbrænding
– Boost af konditionen
– Større muskeludbytte
– Toning af hele kroppen

Hvis du er klar til at tage din træning et niveau højere, skal du tage på et hold som H.I.T. Jeg kan bedst lide at træne ‘kort med hårdt’. Det er det du oplever på et hold som H.I.T, hvor du træner intensivt, for derefter at føle at du virkelig har fået noget ud af de 55 min., du har afsat til træning.
Tiden er i dag blevet mere og mere kostbar, og det er nok også derfor, at træningspas med høj intensitet er blevet meget populære. Her får du meget ud af din træning på kort tid. Træning ved høj intensitet er dog fysisk og mentalt hårdt, men udbyttet i sidste ende viser, at selv kort tids træning resulterer i samme eller bedre resultater.
Idet at pulsen bliver banket helt i vejret ved høj intensitets træning, fodbedrer du som nævnt konditionen, men ved meget korte og højintense intervaller, vil du også forbedre både kredskøb- og stofskiftekonditionen. Derfor en varm anbefaling af H.I.T. fra min side!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbedechokoladekage