Orientalske kødboller
Retten her er også en af retterne i min bog om Low Fodmap dieten. Gryderetten har en krydret smag fra alle de mange krydderier, der tilsættes. Den er tilpas stærk, og er især god på kolde aftener, hvor vejret er lidt trist og gråt. Jeg har altid været vild med kokosmælk, men aldrig prøvet at tilsætte det til en tomatsauce. Det blev dog en stor succes, og kan klart anbefales.
Du skal bruge (4 personer):
1 bundt frisk persille
1 bundt frisk koriander
2 dl havregryn
3 æg
1/2 dl laktosefrimælk
400 g hakket oksekød
8 forårsløg (kun den grønne del – ca. 40g)
2 dåser flåede tomater
1 dåse kokosmælk
4 spsk garam masala (eller i stedet frisk rosmarin, timian og lidt paprika)
3 spsk tørret basilikum
1. Vask og hak persille og koriander fint
2. Bland persille, koriander, havregryn, æg, mælk og det hakkede oksekød til en jævn fars (lad gerne farsen trække lidt)
3. Opvarm en pande med olie og form farsen til små kødboller i mundrette størrelser med to teskeer
4. Steg kødbollerne indtil de er gennemstegte og lig dem på en tallerken
5. Hæld kokosmælk og de flåede tomater i panden og tilsæt garam masala og det tørrede basilikum. Lad sovsen simre og koge lidt ind i 30-40min.
6. Lig kødbollerne tilbage i panden sammen med saucen og retten simre i ca. 10min. til kødbollerne igen er opvarmede
7. Server retten med vilde ris, fuldkornsris eller quinoa
Hvis du ikke vil investere i garam masala krydderiet, kan du i stedet udskifte det med frisk timian, rosmarin og lidt paprika.
Du må endelig skrive mere om LOWFODmap diæten. Starter selv på den på mandag. Kan du mærke en forbedring? 🙂
Mvh. Stine