Omelet med hjemmelavet pesto og fyld

Sjipning

Hverdagen er begyndt igen og den første efterårsmåned er startet. Mit fitnessforbrug over sommeren har for alvor stået på standby, og er i stedet blevet erstattet med lange løbeture i den friske luft og i godt vejr. Jeg burde nok stille mit abonnement på pause sommeren over, fordi jeg bevidst vælger de træningsformer der gør mig mest glad. Hvis ikke man vælger det, man allerbedst kan lide, mener jeg ikke, at man når særlig langt med sin træning. Dog er jeg stadig glad for at bruge fitness centeret, når vejret er dårligt, og mit knæ ikke vil samarbejde med mig.

I morges var jeg en tur i fitness inden skole. Jeg opvarmede i 20min. på crosstraineren, styrketrænede med frihåndvægte og vægtstænger og sluttede af med 5min. sjipning – en træningsform jeg havde glemt, hvor sjov egentlig er i forhold til dens udbytte.

sjipSjipning er både sjovt og hårdt, og tilmed en rigtig effektiv træningsform, da det får sveden frem på din pande og din puls til at galopere. Derudover er det en billig træningsform, som man kan have med sig overalt. Et sjippetorv fylder ikke meget i tasken, og man kan stort set træne hvor som helst.
Sjipning er en forholdsvis hård form for kredsløbstræning. Hele kroppen bruges, hvorved iltoptagelsen forbedres, og derudover forbrændes også mange kalorier.

Hvilke muskelgrupper bruges under sjipning
Under sjipning er det især lægmusklerne, der trænes, da det primært er fodleddet, som er aktivt. Forsiden af låret og bagdelen trænes også, da det er vigtigt ikke at hoppe på stive ben, men bøje i knæene under hoppene.
Når rebet svinges rundt i cirkelbevægelser, trænes oversiden af underarmene, da det er dem der gør det største arbejde. Men også skuldre og biceps kommer i bevægelse og trænes under sjipning.
Lægmusklerne og underarmens overside er derfor de to steder, hvor man som nybegynder tydeligst kan mærke det dagene efter.

Teknik
Der findes mange teknikker indenfor sjipning. Start stille og roligt ud med det hop du bedst kan lide, indtil du er kommet ind i god rytme. Dernæst kan du variere det med fx at hinke fra det ene ben til det andet, hoppe med samlede ben fra side til side, frem og tilbage eller lave knæløft. Du kan også sjippe baglæns, lave krydshop mm. Det gælder bare om at have det sjovt, så træner du næsten uden at ligge mærke til, hvor hårdt det egentlig er.
Torvet skal svinges rundt i cirkelbevægelser med underarmene. Det er vigtigt at hælene kommer ned og røre gulvet ved hver hop, så belastningen for knæ, ankler og muskler nedsættes.

Tilpas torvets længde
Det er vigtigt at torvet har den rigtige længde i forhold til din højde, så du kan få det optimale ud af din træning. Stil dig med begge fødder midt på torvet. Enderne skal gå til dine brystvorter. Hvis torvet er for langt, har du brug for et længere, hvis det er for langt, kan du binde knuder under håndtaget, så størrelsen justeres og passer til dig.

Jeg håber, i er blevet inspireret til at finde sjippetorvet frem. Om ikke andet så har de fleste fitnesscentre det til rådighed. Det er både en god måde at opvarme på inden styrketræning eller slutte af med.
Jeg afsluttede som sagt min styrketræning med 5min. sjipning. Jeg er vandt til at træne mine muskler i benene ved løb, så det var især mine arme, jeg kunne mærke det tydeligt på. Jeg vil rigtig gerne sætte større fokus på træning af mine arme, og denne form for træning, er langt sjovere end vægtstænger, som i længden bliver lidt for ensformigt for mig.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Omelet med hjemmelavet pesto og fyld