Gulerods røsti med krydrede kyllingefrikadeller

Styrketræning

træning
Jeg har altid været mest optaget af konditionstræning på alle mange forskellige måder, og der findes næsten ikke den slags sport, jeg ikke har afprøvet. Dans, volleyball, badminton, håndbold, fodbold, svømning, trampolinspring, gymnastik, men i sidste ende var det alligevel løb, der vakte den største interesse hos mig. Det hang nok sammen med den frihed der ligger i, at man kan snøre sine løbesko, hvornår det end passer en, og ikke er afhængig af et bestemt tidspunkt, man skal møde op på.

Indenfor de sidste par år, er min interesse for styrketræning dog steget. Det skyldes først og fremmest, den knæskade jeg fik for over 2 år siden, som medvirker til, at jeg har gode og dårlige perioder i forhold til løb. Den opstod efter en 4 måneders lang rejse, hvor jeg løb knap så meget, som jeg plejede. Da jeg som kom hjem igen, nagede den dårlig samvittighed, og det blev til lidt for mange løbeture flere dage i træk, end hvad min krop kunne klare. Det har resulteret i, at jeg nu har gode perioder, hvor jeg løber flere gange i ugen, hvorimod jeg forsøger at holde mig væk fra det i de perioder, hvor knæet driller. Jeg har gået til forskellige fysioterapeuter, og de er kommet frem til, at det eneste der kan hjælpe er, hvis jeg styrketræner min lår- og ballemuskulatur samt stabiliserer mit knæ vha. balanceøvelser. Dermed også sagt at styrketræning og konditionstræning hænger sammen. For ikke at få skader, har jeg nu erfaret, at det er vigtigt ikke kun at løbe på livet løs, men også få trænet de store muskler op, så kroppen kan holde til det. Derfor prøver jeg nu at veksle mine løbeture med fitness, hvor jeg især træner mine store muskelgrupper i baller samt lårmusklerne.

Styrketræning
Men styrketræning er nu i og for sig ikke så tosset igen. Jeg har altid haft den overbevisning, at konditionstræning var mest effektivt i forhold til forbrænding af kcal., men det kommer an på, hvordan man ser på det. Styrketræning er nemlig den træningsform, hvor du træner med en rigtig høj belastning i et øjeblik. Man udfører et arbejde, man maksimalt kun kan gentage i mellem ca. 8-15 gange med tunge belastninger. Under selve styrketræningen er fedtforbrændingen ikke særlig høj, men efterfølgende, vil kroppen øge fedtforbrændingen betydeligt.
Sammenlignet med løb vil man under løbetræningen have en høj fedtforbrænding, men efterforbrændingen er langt lavere end ved styrketræning. Jo tungere man træner, desto højere fedtforbrænding opnås efter træningen.

Styrketræning er ganske simpelt helt perfekt hvis du gerne vil have en høj fedtforbrænding. I flere timer efter din styrketræning vil kroppen forbrænde store mængde fedt.

fitness

Min træning
Når jeg træner i fitness, træner jeg både for mig selv, med lidt opvarmning og dernæst forskellige øvelser med frivægte og vægtstænger. Det giver mig et meget større udbytte end at træne i maskinerne, da kroppen her arbejder betydeligt mere med at stabilisere sine muskler. Her arbejdes også både med balance og koordination. Dog skal man være opmærksom på at udføre øvelserne rigtigt, for at undgå skader. Det kan enten være, at man får lagt et styrketræningsprogram af en fitnessinstruktør, eller bliver inspireret af de øvelser, man laver på de forskellige hold.
Udover at træne med frivægte, elsker jeg også at tage på forskellige hold. Mine favorithold er stram op, puls/styrk og det sidste nye for mig er det nye hold kaldet H.I.T., som jeg snarest muligt vil skrive et indlæg om. På søndag står den på et powertoning event i 1½ time, og jeg glæder mig allerede til at fortælle jer mere om de nye hold.

Hvad træner i mest – konditionstræning eller styrketræning, eller sørger i også for at variere jeres træning mest muligt?

2 kommentarer

 • Heidi

  du skulle prøve thai bo eller boksning – det er fantastisk. for slet ikke a snakke om step

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Heidi
   Ja jeg er også selv helt bidt af thai bo og boksning har jeg også prøvet et par gange, det tror jeg faktisk jeg vil melde mig på igen snart. Der findes så mange fede hold, og det er langt sjovere end at træne for sig selv, efter min mening 🙂
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerods røsti med krydrede kyllingefrikadeller