Tomatsalsa med jalapenos
Der er flere fødevarer, end man lige går og tror, der indeholder hvidløg og løg. Det har jeg i hvert faldet erfaret mig på det sidste, hvor jeg har været nødt til at kigge bagpå divserse fødevarers næringsdeklerationer.
Hvidløg og løg er ikke tilladt på Low Fodmap dieten, og derfor lavede jeg min egen, og erstattede løgende med det grønne fra forårsløg. Ikke kun folk der er på Fodmap dieten, bør lave sin egen tomatsalsa. En hjemmelavet salsa, er meget lækre end den du kan købe, og så ved du tilmed også præcis hvad du spiser, når du laver den helt fra bunden. Du kan selv justere den i forhold til hvor stærk du ønsker den, og hvis du er glad for løg og hvidløg, kan du sagtens tilsætte det til opskriften, udover nedenstående ingredienser.
Du skal bruge (2-3 personer):
3 store tomater
1 forårsløg (kun den grønne del)
1½ spsk jalapenos
1 spsk balsamico eddike (eller rødvinseddike)
1 tsk sukker
1 spsk ketchup
Tørret chilli eller frisk efter behov
Salt og peber
1. Snit forårsløget og jalapenos og bland det sammen med balsamico eddike, sukker, ketchup, chilli, salt og peber
2. Blend blandingen med en stavblender
3. Hak tomaterne meget fint og bland det sammen med den blendede masse
4. Hvis du synes massen er lidt for tynd, kan du evt. si noget af væden fra
Det er en god idé at lade salsaen trække lidt. Server den dernæst som tilbehør eller dip.
Ingen kommentarer endnu