Ingefær-ahornsirup

Vietnamesiske forårsruller med sød chillisauce

IMG_5869Endnu en ret fra det asiatiske køkken. Denne gang blev det til vietnamesiske forårsruller. De er virkelig nemme at lave og utrolig lækre! De friske rå grøntsager gør rullerne både sprøde og knasende, de saltede peanuts bidrager med den saltede smag, ingefær tilfører bitterhed og koriander, med sin meget karakteristiske parfumerede duft og smag,  hører til i det asiatiske køkken.
Forårsrullerne fungerer rigtig fint som aftensmåltid, men deres praktiske størrelse, gør dem også nemme at tage med på madpakke.

Mine er selvfølgelig Fodmap venlige, og jeg har derfor undladt mango og avocado, som ellers er en stor favorit hos mig. Man kan variere fyldet, der er ingen grænser – brug hvad du har i køleskabet eller køb dit absolut favoritfyld! Kyllingen kan også skiftes ud med laks, tun eller rejer.

Du skal bruge (ca. 12 styk , 2-3 personer) :
Risplader (12 stk)
4gulerødder
1/4 pakke risnudler
1/2 agurk
250 g kylling
Sesamfrø
Saltede peanuts
Friskhakket ingefær
Koriander

IMG_5855
1. Agurk, forårsløg og gulerødder skæres i tynde aflange stave
3. Risnudlerne forberedes ved at ligge dem i kogende vand i 20min. hvorefter vandet hældes fra
4. Kyllingen skæres i mindre stykker
5. Dernæst steges kyllingen på panden, og krydres med soja, salt og peber. Vend sesamfrø sammen med kylling og lad dem riste med på panden. Tag kyllingen af panden
6. Læg rispladerne en ad gangen i et fad med varmt vand i ca. 5 sek og læg dem på et skærebræt
7.  Her fyldes rispladerne med det ønskede fyld. Sørg for at ligge fyldet på midten, så det er muligt at lukke forårsrullen
8. Pak forårsrullen sammen ved at bukke at bukke begge sider ind, buk dernæst lidt under halvdelen af rispladen over fyldt og rul tilsidst hen over resten af rispladen

IMG_5857IMG_5859IMG_5860De vietnamesiske forårsruller kan serveres hele eller skæres ud i små hapsere, som man kan spise med pinde. De kan serveres med forskellige former for dip. Jeg valgte at servere mine med soja og hjemmelavet sød chillisauce, som i kan finde opskriften på nedenfor. Næste gang vil jeg prøve at lave min egen chilimayo.
Udover at være utrolig velsmagende, er rispapir meget fedtfattigt og indeholder under 1 g fedt pr. 100g.

IMG_5864IMG_5866IMG_5871IMG_5873Sød chillisauce
Man kunne snildt købe en sød chilli sauce i supermarkedet, men hvorfor ikke lave den selv – det er utrolig nemt og velsmagende! Derudover er det jo desværre heller ikke tilladt at spise hvidløg på Low Fodmap dieten, hvilket er en af ingredienserne i den chilli sauce, du kan købe dig til, så derfor også en af grundende til, at jeg lavede den selv.

Du skal bruge:
Chilli efter smag (jeg brugte en chilli med korn og lidt tørret chilli)
1 dl rørsukker
½ dl hvidvins- eller risvineddike
2 spsk oistersauce
½ dl vand
1 tsk salt
½ spsk maizenamel

1. Hæld risvineddike, oistersauce, vand og sukkeret i en gryde og bring det langsomt i kog
2. Hak imens chillien fint og kom dem med i gryden og lad det hele simre ved middel varme i 5-10min.
3. Smag saucen til med salt (evt. mere chilli og eddike hvis du ønsker)
4. Jævn saucen ved at blande maizenamel sammen med ca. 2 spsk koldt vand
5. Tilsæt maizenablandingen i gryden (tilsæt evt. kun halvdelen – saucen bliver også tykkere, når det afkøles)
6. Lad saucen simre i yderligere 3-4 min.
7. Lad saucen køle af og server den sammen med dine friske vietnamesiske forårsruller

IMG_5912

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingefær-ahornsirup