Rå æg er igen tilladt

Flødeboller med ingefær- og havtornskum

flødeboller-med-ingefær-og-havtornFor nogle uger siden fik jeg nogle virkelig lækre flødeboller med hjem fra Summerbird med marcipanbund, passionsfrugtskum og hvid chokoladeovertræk. Det gik endnu engang op for mig, hvor meget jeg egentlig elsker flødeboller. En veninde og jeg kom til at snakke om, hvor lækkert det kunne være at lave sine egne og variere sit skum og topping, præcis som det passer en. Derfor sprang vi ud i projektet, som jomfru-flødebolle-lavere.
Rent udseendemæssigt må vi erkende, at øvelse gør mester. Men hey, det rustikke look er altså ikke helt af vejen. Jeg synes det har sin charme, og her kan man virkelig se, at det ikke er flødeboller, der ikke er poppet ud af en maskine men i stedet lavet med kærlighed.  I hvert fald vejer deres fantastiske smag op for deres lidt sjove og rustikke udseende.
Opskriften vi fulgte var primært en inspiration fra Mette Blomsterbergs flødebolleopskrift, med små justeringer både i forhold til bagning af bunden og valg af skum. Vi mængderne i opskriften op, fordi vi tænkte, at vi skulle lave en helt masse flødeboller, men jeg nu vil anbefale at begrænse sig lidt, da det tager en vis rum tid at lave dem selv. Opskriften blev som følgende:

Du skal bruge (ca. 15 stk)
300 g rå marcipan
250 g sukker
75 g vand
110 g glukose (kan købes i fx Super Best eller Føtex)
140 g æggehvider
15 g sukker
Ren vanilje (eller ½ vaniljestang)
Frysetørrede havtorn
Stødt ingefær

Pynt:
200 g god mørk chokolade
Frysetørrede hindbær
Kokosmel

Marcipanbunde
1. Start med at tænd ovnen på 180 grader
2. Rul dernæst marcipanen ud i ca. 0,5 cm tykkelse og lav små bunde af den (brug evt. et æggebæger eller lignende)
3. Kom marcipanstykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca 5-8min (afhængig af tykkelse og den ovn du bruger). Hold øje med dem, de skal kun være let gyldne ellers bliver de alt for hårde!
4. Tag bundende ud af køleskabet og lad dem køle helt af

Ingefær- og havtornskum
1. Kom 250 g sukker, vand og glukose i en gryde og kog det op til det har præcis 117 g.
2. Imens karamellen koger, blandes de 15 g sukker og æggehvider. Pisk kun ganske let og kort
3. Hæld dernæst den varme karamel direkte ned til æggehviderne, imens der stadig piskes. Skru elpiskeren op på den højeste hastighed og pisk til skummet er helt fast og skålen kan vendes på hovedet (det tager minimum omkring 20min.)
4. Knus ca. 2 spsk havtorn med en morter (eller hvor meget du nu ønsker)
5. Del blandingen op i to skåle og tilsæt ½ tsk ren vanilje til hver. Kom dernæst henholdsvis knust havtorn og ingefær (ca. 2 spsk) i hver sin blanding. Smag og tilsæt mere hvis du ønsker en kraftigere smag
6. Kom skummet i engangssprøjtepose med en stor glat 20 mm. tyl i (jeg brugte faktisk bare en plastikpose med hul i – men det giver helt klart et bedre resultatet med ens sprøjtepose
7. Sprøjt nu skummet på de afkølede marcipanbunde. De må gerne få en høj og flot top
8. Sæt flødebollerne i køleskabet imens du tempererer chokoladen

Chokoladeovertræt
1. Bring en gryde med vand i kog og smelt dernæst chokoladen over et vandbad – Lad det ikke bliver alt for vamt
2. Top dernæst flødebollerne med chokoladen – Der findes mange forskellige teknikker, men den jeg brugte, var at komme chokoladen ovenpå flødebollerne med en ske. Det kan være meget svært, hvilket nok også er grunden til mit rustikke resultat. Sørg for at dække fyldet helt og pynt dem dernæst med frysetørrede hindbær og kokosmel.

Opbevar flødebollerne i køleskabet. De smager allerbedst dagen efter, når de har fået lov til at sætte sig, selvom det kan være meget svært ikke at kaste sig over dem med det samme. Jeg taler af erfaring, og kan ikke tælle på to hænder, hvor mange jeg har guffet i mig de sidste par dage. Min undskyldning må være neutraliseringseffekten med gode sunde måltider og træning – og så er der altid plads til en flødebolle bagefter. De er bogstaveligt uimodståelige 😉 God fornøjelse med jeres flødeboller!

IMG_6249IMG_6255IMG_6257IMG_6264

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rå æg er igen tilladt