Glutenfri banan brownie

Flutes med rodfrugter

flutes-med-rodfrugterPastinak, gulerod, selleri, jordskokke, kålrabi, majroe, rødbede… Alle disse skønne rodfrugter er i sæson netop nu, og der er så mange fantastiske retter, du kan lave ud af dem. Jeg har allerede forsøgt mig ud i flere retter, og har delt opskrifterne med jer på en Gulerods- pastinaksuppe med ingefær og kokos og en rødbedechokoladekage. Der vil løbende komme mange flere opskrifter med efterårets frugt og grønt.

Hvorfor skal det hele være så kedeligt og gråt her om efteråret? Det må man sige, at man får alvor får lavet om på, ved at servere disse farverige flutes på morgenbordet eller i madpakken.
Flutene er lavet på havregryn, sigtet- og fuldkornsspeltmel, da de skal være Fodmap venlige. De er langtidshævede, hvilket giver dem en god og knap så gæret smag, da jeg kun har brugt 10 g gær. Derudover har jeg tilsat solsikkekerner for at give bollerne lidt bid. Af rodfrugter har jeg valgt at bruge rødbede og gulerod. Det kunne ligeså vel have været en af de andre rodfrugter, men jeg går meget op i at bruge det, hvad jeg nu har liggende i min grøntsagsskuffe i stedet for at ende med at smide det ud. Rodfrugterne bidrager med en masse sunde fibre, der gør dig mæt for meget få kalorier. I bagværk bidrager de både med sødme og gør flutene lækre og svampede sammen med den mængde yoghurt, som dejen også indeholder. De holder sig derfor utrolig friske i meget langt tid. Jeg frøs halvdelen ned, da de stadig var lune, og kan løbende tage dem op af fryseren.

Du skal bruge:
200 g rodfrugter (jeg brugte 100 g rødbede og 100 g gulerødder)
2 ½ dl lunkent vand
10 g gær
2½ dl laktosefri natural yoghurt (eller andet surmælksprodukt)
2½ dl havregryn
50 g solsikkekerner
5 dl fuldkornsspeltmel
3 dl sigtet speltmel

1. Start med at rive rodfrugterne groft på et rivejern
2. Smuldr gæren i en skål og kom dernæst vand og yoghurt i og rør godt rundt
3. Kom den revne rodfrugt i sammen med salt, solsikkekerner og havregryn
4. Kom fuldkornsspeltmelet i blandingen og rør grundigt
5. Tilsæt tilsidst den sigtede speltmel og ælt grundigt indtil dejen er lettere klistret (lidt ligesom havregrød)
6. Stil dejen på køl i 12-24 timer
7. Tag dejen ud af køleskabet og form den til en lang pølse på et meldækket bord af sigtet speltmel
8. Skær flutene så store som ønsket og lig dem på en bageplade med bagepapir med melsiden opad
9. Bag dem i ovnen ved 250 grader i ca.20 min.

IMG_6155IMG_6157IMG_6159Server flutene i madpakken eller på morgenbordet. Enjoy!

2 kommentarer

  • Ninna

    ved du hvormange kalorier flutene indeholder? (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hej Ninna.
      Jeg tæller ikke de kalorier jeg indtager, så jeg har desværre ikke et tal på, hvor meget disse flutes indeholder.
      Jeg er lidt nysgerrig, hvad er din årsag til, at du tæller dine? 🙂
      KH. Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri banan brownie