Mandag

Laktosefri chokoladeis med chili og chokoladestykker

chokoladeis-med-chili. Weekenden blev tilbragt i selskab med min familie. Min far havde fødselsdag for nogle uger siden fødselsdag, og da jeg ikke kunne fejre ham på selve dagen, lovede jeg ham en 3 retters menu, så snart jeg var hjemme. Menuens tema var CHILI, det må uden tvivl være hans yndlingsingrediens.
Forretten blev en hjemmelavet græskarsuppe med chili, ingefær og limegræs.
Hovedretten var andebryst marineret i honning og chili, appelsinsauce og ovnkartofler med frisk rosmarin. Dertil serverede jeg to salater. Den ene var en rødkålssalat marineret i lidt edikke med pære, salte nødder, tranebær, honning og lidt salt. Den anden salat var danske æbler med rødløg marineret i citron, chili og lidt olie.
Desserten blev denne hjemmelavede chokoladeis, som fik et twist af frisk chili, hakkede mørk chokoladestykker med chili og blev også toppet med denne chokolade og knuste frysetørrede hindbær.

Menuen blev en succes, og især isen var vi alle meget begejstrede for. Derfor vil jeg dele opskriften med jer lige her. Den er virkelig nem at lave, og minder i tilberedningsmetoden om en chokolademousse, der dernæst skal fryses ned. Jeg er ikke så heldig at have en ismaskine, og jeg var meget spændt på, om det ville lykkedes mig at lave isen god. Det var dog slet ikke noget problem, så længe jeg sørgede for at røre et par gange i isen under indfrysningen.
Det er absolut ikke sidste gang jeg laver min egen is. Det er lidt ærgerligt, at det går op for mig, hvor nemt det er, nu hvor vinteren er lige om hjørnet. Men så længe man holder sig inde i varmen, er der vel altid plads til lidt is. Det bedste ved is er netop også, at det er dejlig frisk ovenpå en masse god mad, som afslutning på en god menu.

Du skal bruge (4 personer):
5 æggeblommer
100 g rørsukker
200 g god mørk 70 % chokolade
½ dl lys sirup
Frisk chili efter ønske
4,5 dl laktosefri piskefløde
100 g mørk 70 % chili chokolade
Frysetørrede hindbær

1. Start med at pisk æggeblommer og rørsukker hvidt og luftigt med en elspisker
2. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den over en vandbad
3. Smag på din chili (ved roden) og hak den foretrukne mængde fint. Jeg brugte ca. 1 spsk chili, da min chili var meget mild, men der er dog stor forskel på, hvor stærke chilier er
4. Bland chilien sammen med siruppen og rør dernæst blandingen i den mørke chokolade
5. Lad chokoladeblandingen afkøle til stuetemperatur og rør den i æggemassen
6. Pisk fløden til flødeskum og vend den let i chokoladeblandingen med en dejskraber
7. Hak den mørke chili chokolade groft og vend den i ismasen (gem evt. lidt til pynt)
8. Hæld isen i en form og frys den ned i minimum 4 timer. Det kan være en god idé at lave den dagen før, så den virkelig får lov til at sætte sig. Det er nødvendigt at røre jævnligt i den under indfrysningen, hvis ikke du er så heldig at eje en ismaskine

Hvis du har lavet isen dagen før, kan det være godt at tage isen op lidt før serveringen. Isen rulles nu til kugler af is med en isske og serveres evt. med rester af den hakkede mørke chili chokolade og frysetørrede hindbær.

frysetørrede hindbærIMG_6391

2 kommentarer

 • Astrid

  Lyder som en super lækker opskrift! Hvor mange personer (ca.) rækker opskriften til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Astrid.
   Beklager det langsomme svar, grundet at jeg er i nyc i praktik. Isen lavede jeg til 4 personer – held og lykke med det!
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandag