Raw pebernødder

Havregrynsdadelkugler

dadelkuglerJeg vil først og fremmest undskylde min manglende aktivitet herinde på det seneste. Det skyldes at jeg har haft ‘efterårsferie’ fra skolen, og har givet mig selv lov til at holde 100% ferie og nyt det i både familiens og gode venners selvskab. Skolen går i gang igen i morgen, og det bliver et modul, som er det første modul på min valgte linje. Til de af jer der ikke ved det, læser jeg Ernæring og Sundhed på Metropol her i København. Det første 1½ år af uddannelsen er et grundforløb, og nu er tiden endelig kommet til, at jeg får timer på den linje jeg har valgt. Jeg har valgt linjen ‘sundhedsfremme, formidling og forebyggelse’, og det første modul kaldes ‘life cycle, nutrition and health’. Jeg har valgt at tage modulet på engelsk, for at forbedre mit engelsk både skriftligt og mundtligt. Det bliver så spændende endelig at komme i gang med netop det, jeg brænder så meget for, og jeg vil glæde mig til at dele al den nye viden med jer.

Jeg har savnet at blogge, og derfor er jeg tilbage med en helt masse gode indlæg til jer. Jeg er stadig i tidlig julestemning, og derfor får i her en opskrift på nogle sunde havregrynskugler. De traditionelle havregrynskugler man som oftest laver til jul, indeholder en helt masse smør, som er af det usunde mættede fedt. Her er smørret erstattet med henholdsvis dadler, lidt vand og kokosolie. Der er heller intet sukker i dem, men i stedet er dadlerne også med til at søde dem, og derudover indeholder kuglerne en masse fibre fra havregrynene.
Jeg har valgt at tilsætte lidt af Utekrams fedtfattige kakao, 72 % økologisk raw chokolade fra Naturesource og økologisk kokosmel fra Svansø. De sidste to nævnte produkter har jeg været så heldig at få sponsoreret, men indlægget her er dog noget jeg personligt står 100% inde for.

kokosmelDen økologiske raw chokolade er lavet af uopvarmet rå kakao og jomfru kakaosmør. Den er af høj kvalitet og hundrede procent naturlig, da den ikke indeholder sukker, men i stedet kakaomasse, kokos palmesukker og kakaosmør. Den kan spises med rigtig god samvittighed og jeg synes den er MEGET tilfredsstillende sammenlignet med mange andre chokolader. Den kan bl.a. købes lige her.

raw chokoladeDu skal bruge (ca. 18-20 styk):
30 g mandler
70 g udstenede dadler
25 g havregryn
1 spsk god kakaopulver
½ tsk kanel
20 g økologisk kokosmel fra Svansø
1 spsk vand
1 spsk kokosolie
15 g god 72 % økologisk raw chokolade fra Naturesource

1. Start med at blend mandlerne til mel
2. Tilsæt dernæst de udstenede dadler og blend dem sammen med mandelmelet
3. Hak den mørke chokolade meget fint
4. Bland havregryn, kakaopulver og kanel i en anden skål og kom dadelblandingen deri sammen med vand, kokosolie og den mørke chokolade
5. Ælt massen godt sammen og tilsæt mere vand, hvis den er for tør
6. Form små kugler og rul dem i kokosmel
7. Opbevar dem på køl og spis dem når lækkersulten melder sig

Jeg forsøgte mig også ud i at tilsætte kardemomme og stødt ingefær til nogle af kuglerne, for at gøre dem endnu mere julede. Du kan selv tilsætte hvad du foretrækker, alt lige fra mine smagsvariationer til friskpresset lime- eller appelsinsaft, vanilje mm. Nyd dem sammen med en varm kop te og nogle mandariner indenfor i varmen under et tæppe.

havregrynskuglerdadelkugler.

2 kommentarer

 • Kathrine

  Hej Christina. Kan man undlade kokosolien? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Kathrine.
   Det kan du sagtens, du skal dog tilsætte noget andet i stedet – det kunne fx være friskpresset appelsinsaft/lime, kaffe, vand eller lignende 🙂
   KH. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw pebernødder