Mindfuldness eating

Pandekager med julekrydderi

julepandekagerNu er der kun få dage til, at jeg ikke længere skal undskylde for alle mine juleopskrifter herinde på bloggen. December måned er, hvis du spørger mig, alt for kort til al den hygge, jeg skal nå, så hvorfor ikke starte lidt før? På den anden side kan man sige, at hvis vi forlængede december med en helt ekstra måned, er der nok mange der skulle knokle ekstra hårdt i fitness centeret i januar måned, deriblandt mig selv! 🙂 Eller også kunne man i stedet gå i gang med at lave nogle lidt sundere alternativer til de mange fedt- og sukkerfyldte kager, som december bombarderer os med.
Jeg har mange gange før postet et indlæg om disse fantastiske bananpandekager, som iøvrigt er en stor succes i denne såkaldte blogger verden. Men denne gang bliver det i en lidt anderledes udgave med et twist af jul. Det eneste du skal gøre, er at lave pandekagerne ud fra den traditionelle opskrift, og tilsætte de julekrydderier du alderbedst kan lide. Jeg har her tilsat både ren vanilje, kanel, kardemomme og stød ingefær.
Pandekagerne mætter rigtig godt, da de har et højt fiberindhold fra havregrynene. De er et super godt alternativ til min havregrød eller havregryn. På det sidste har jeg haft svært ved at spise morgenmad om morgenen, hvilket nok skyldes at min aftensmåltid bliver indtaget lidt sent i forhold til arbejde mm. Derfor er disse rigtig gode at tage med sig på farten. Morgenmaden er for mig et af de vigtigste måltider og en god start på dagen, men man behøves altså ikke spise den så snart, man har slået øjnene op. For mig virker det også mindre stressende at tage morgenmaden med mig i skole, og så behøves jeg ikke sluge morgenmaden i mig eller stå tidligt op.
Pandekagerne er også gode som mellemmåltid, og du kan med fordel lave en stor portion af pandekagerne, da de nemt kan opbevares i køleskabet et par dage.

Du skal bruge:
1 moden banan
½ revet æble
1½ dl finvalsede havregryn
1 æg
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
½ tsk stødt ingefær
1 knivspids ren vanilje
Neutral olie eller andet fedtstof til stegning

Topping:
Frisk frugt (evt. finthakket æble)
Kanel

1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og blend det hele med en stavblender. Hvis ikke du ejer en form for blender, kan massen med fordel moses med en gaffel – Derved får pandekagerne en grovere konsistens og et rustik udseende (denne metode bruger jeg gerne, hvis de skal lave i en fart)
2. Varm en pande godt op og tilsæt ønskede fedtstof (jeg bruger en neutral rapsolie).
3. Kom ca. 4 klatter af dejen på panden, og skru ned på middelvarme
4. Steg pandekagerne på begge sider indtil de er gyldne
5. Server dem lune med finthakkede æblestykker og et ekstra drys kanel

IMG_6590

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mindfuldness eating