Hjemmelavet hasselnøddemælk

‘Scoresalat’ med sennepsbøffer

IMG_6569
Denne menu passer perfekt ind i efteråret. Den såkaldte kendte ‘scoresalat’ er en af mine favoritter, da jeg synes de rodfrugter, kartofler, oliven og feta er en helt perfekt kombination. Den originale opskrift indeholder dog peberfrugter, som jeg har valgt at skifte ud med rødbeder – ren og skær af min store kærlighed til denne rodfrugt. Salaten er farverig, flot og appetitlig, ligesom efteråret kan være.
Til salaten valgte jeg at servere nogle saftige sennepsbøffer, som med deres skarpe smag er en perfekt kontrast til den farverige og cremede salat.

Til ‘Scoresalaten skal du bruge:
Kartofler
Gulerødder
Rødbeder
Olivenolie
Salt
Sorte oliven uden sten
Feta
Frisk persille

Jeg har valgt ikke at mængdeangive overstående, da det kan være helt op til dig, hvilke grøntsager du foretrækker, samt hvor meget feta, persille og oliven du finder passende i denne salat.

1. Start med at skræl gulerødder og rødbeder. Skyld grøntsager og kartofler grundigt og skær dem ud i passende stykker
2. Kom grøntsager og kartofler på en bageplade med bagepapir. Sørg for at holde rødbederne adskilt fra de andre to ting, da de afgiver farve og farver alt andet pink
3. Kom lidt olivenolie samt en smule salt over grøntsager og kartofler. Bag det hele i ovnen ved 175 grader i ca. 3 kvarter eller til du synes de har fået nok
4. Lad grøntsager og kartofler afkøle en smule imens du skærer oliven i halve
5. Anret dernæst kartofler og gulerødder på et fad eller i en skål, dernæst rødbeder og de halve oliven. Smulr’ feta udover ‘salaten’ og top den med frisklippet persille

IMG_6557IMG_6559
Jeg serverede salaten med nogle fantastisk lækre bøffer med sennep. Faktisk var det en opskrift jeg lavede, da jeg var på job med en demo for Økologisk Landsforening for nogle uger siden, for at sætte fokus på økologisk oksekød. Ditte Ingemann, også kendt under bloggen The Food Club, havde lavet et opskriftshæfte med fokus på det økologiske oksekød fyldt med skønne opskrift og ikke mindst tiltalende billeder, som får én til at få lyst til at gå i krig med madlavningen med det samme.
Fokusopskriften som jeg lavede var Nordiske bøffer med perlespelt, rødløg og grov sennep. Jeg var meget skeptisk over at tilsætte sennep til det hakkede farskød, men det viste sig at være en stor succes, både blandt kunder og ikke mindst mine egne holdninger dertil. Bøfferne blev enormt saftige og smagsfulde, og derfor er de blevet lavet flere gange siden. Den originale opskrift indeholder kogt perlespelt, hvilket er super smart, idet du derved kan skære lidt ned på det økologiske kød, stadig få den gode kvalitet, som er overkommelig i prisen idet mængden er knap så stor. Jeg valgte dog at lave mine uden perlespelt idet mine bøffer skulle serveres til en ‘salat’ hvori der allerede er kulhydrater i form af kartofler.

Til senepsbøfferne skal du bruge (4 bøffer):
1 pakke økologisk hakket oksekød
1 rødløg
2 store spsk. grov sennep (eller den mængder du ønsker – Dijon sennep kan med fordel bruges)
Friskkværnet salt og peber
Neutral olie til stegning (fx rapsolie)

1. Start med at skær rødløget meget fint
2. Bland dernæst hakket oksekød, rødløg, sennep, salt og peber godt sammen i en skål og lad det gerne stå og trække lidt i køleskabet
3. Varm en pande godt op og kom olivenolie på den. Form 4 hakkebøffer og tryk dem flade. Steg bøfferne indtil de er gennemstegte, men pas meget på med at give dem for meget, da de derved bliver utrolig kedelige og tørre. Du kan med fordel skære en af dem over, for at sikre dig at de har fået nok

Server de lune bøffer sammen med ‘salaten’

IMG_6567 IMG_6569

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet hasselnøddemælk