Funny spots from my point of view

Food 360, Farm-to-Fork – job training

Idet børnene i NYC havde ferie i sidste uge, er vi blevet sat på nogle opgaver for et andet projekt, som Family Cook Productions også kører. Projektet kaldes Farm-to-Fork og er et 4 ugers intensivt job træningsprogram, som lærer de deltagende, de basis færdigheder de bør have for at begå sig i et køkken. Deres kulinariske færdigheder vil blive forbedret – de vil lære at lave mad fra bunden, med de råvarer de har med at gøre, og derudover vil de også lære om økologi, bæredygtighed, lokale- og sæson råvarer.
De deltagende har tidligere deltaget i Teen Battle Chef, og er unge, der har haft det svært på den ene eller den anden måde, og har brug for et skub i den rigtig retning. Fordi de har deltaget i TBC, har de en nogenlunde forståelse af, hvordan de laver mad og begår sig i et køkken. I forhold til TBC sætter dette program større fokus på, at forstå hvordan hele fødevareindustrien fungerer, og får dem til at forstå og reflektere over, hvordan fødevarer kommer fra ‘jord til bord’.

farm-to-table

Projektet er med til at hjælpe med at identificere de deltagendes interesser, og får dem til at arbejde henimod deres mål, som i sidste ende kan være med til at hjælpe dem på vej mod at finde et job.

Målene for de deltagende i dette træningsprogram er:

– At eksperimentere med ‘hands-on’ træning i et fødevare system; alt lige fra hvordan fødevarerne bliver til, hvor de kommer fra, hvordan de komposeres, hvordan de tilberedes, og til sidst hvordan de sælges i et supermarked eller på et marked.
– At lære om forskellige karriere muligheder indenfor fødevareindustrien, og få dem forstå hvordan en interesse for mad kan lede til succes
– At identificere et karriereområde i forhold til interesse
– At gennemgå og øve det de har lært ved at lave workshops for andre, som fx madlavning og sundhed
– At lære dem om deres eget personlige forhold til mad, ved at forbedre deres velvære igennem madlavning med lækre og sunde råvarer
– At sikre dem en permanent jobformidling, som på længere sigt skal være en begyndelse på en kariere og en plan for deres fremtid

Jeg synes det her projekt er helt fantastisk, fordi det hiver fat i de unge, der er på vej ud i noget forkert. I stedet giver projektet dem en masse viden, selvtillid og forståelse, som kan hjælpe dem til at få en karriere og noget at stå op til hver dag. Læs mere om projektet på organisationens hjemmeside lige her.

2 kommentarer

  • Ine

    Så genialt!! Superfedt at i får være med til at gøre det her 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

    Ja det er virkelig interessant og genialt fundet på! Vi må føre noget af det med tilbage til Danmark 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Funny spots from my point of view