Når løb er en livsstil

Første dag på projektet

I lørdags havde vi vores første dag på projektet. Vi var både spændte og lidt nervøse. Vi mødtes med Lynn, som leder organisationen vi skal arbejde for, et par dage forinden, for at sætte os ind i projektet og hilse på. Hun sendte en masse papirer til os og et powerpoint slide, som vi skulle øve os på og fremlægge for de andre ledere. Fremlæggelsen var om vigtigheden af hygiejne i et køkken, bakterier og de rigtige temperaturer i forhold til nedkøling og opvarmning af maden. Tanken om at skulle fremlægge for en masse andre ledere for projektet på et andet sprog, gjorde mig lidt nervøs, men udfordringen blev taget op, og det endte jo også med at være meget afslappende og gå helt fint.

Vi blev bedt om at møde op lørdag kl 9 på et hotel med køkkenfaciliteter. Her hjalp jeg kokken i køkkenet med at forberede morgenmaden til alle lederne og os selv. Den bestod af grov toast smurt med smør og ristet i ovnen, frisk basilikum, tomat og æg. Allerede der, kunne man ikke lade være med at savne rugbrødet derhjemme. Deres grove toastbrød hedder godt nok ‘whole grain’, men har nærmest ikke set skyggen af fibre, hvilket jeg er sikker på, at mange amerikanerne ikke har en anelse om, men køber det i god tro. Dertil fik vi en yoghurt med blåbær rørt op med lidt sukker og kanel toppet med granola. Alt i alt en god morgenmad, som ikke holdt os mætte i særlig lang tid, og vi kunne ikke lade være med at tænke på, hvordan man kunne have skiftet mange af fødevarerne ud med noget tilsvarende som fx skyr eller græsk yoghurt med et højere proteinindhold for at øge mæthedsfornemmelsen eller som tidligere nævnt rugbrød eller et mere fiberigt brød, i stedet for deres såkaldte grove toast.

Trainingen gik ud på, at en masse ledere skulle møde op, for at lære om selve projektet, hygiejne og tilberedelsen af de retter de skal ud og undervise deres ‘Teen Battle Chef’ elever i. Der var hele 6 retter vi skulle igenne, så dagen endte med at blive lang, men samtidig også meget lærerig for Clara og jeg. Vi lærte mange nye udtryk og ord indenfor ‘madverdenen’. Man tænker ikke lige over, hvor mange ord man egentlig ikke kender. Rivejern, skrælle, rive, fintsnitte, hakke??! Derudover lærte vi også en helt masse om den amerikanske madkultur, og vi var meget overrasket over, hvor lidt lederne egentlig kendte til i forhold til madlavning mm.
Retterne vi skulle lave, var tilgengæld enormt lækre. Det var alt lige fra muslinger med grovpasta, friske forårsruller, risotto med grøntsager, torsk i kokosmælk og en smagsfuld gryderet med rejser, skinke og kylling i tomatsauce. Alle opskrifterne var lavet helt fra bunden, der var tænkt meget over balancen mht. surt, salt, sødt, bitter og umami. Der var også friske krydderurter i dem, som gjorde dem meget smagsfulde. Projektet er ikke et slanke projekt men en måde at lære børnene, hvor nemt det er alt lave god, sund og smagsfulde retter. Deres erfaringer i et køkken skal få dem til at videregive deres viden til deres venner og familie, som også kan være med til at ændre deres vaner.
Family Cook Productions har erfaringer med, at mange af børnene rent faktisk bliver enormt overrasket over, at sundt mad kan smage så godt – ja faktisk at sundt mad i det hele taget kan smage godt.

1011270_10151963021593253_245535173_n

1560625_10151963022608253_1717773099_n1653840_10151963021178253_510676024_nVores hold nr. 2 i gang med at præsentere en ret i bedste ‘Teen Battle Chef’ stil.

Vores opgave på projektet
Clara og jeg skal ikke direkte undervise børnene i madlavning, men bliver tilknyttet til skoler, primært i Harlem, hvor vi skal være støttende for de ledere, der kører projektet der.  Vi skal også ud på skoler og måle og veje børn, og derudover skal vi være med til at forske i projektet, da det er en stor del af det, at vise at der rent faktisk sker en forskel for børnene. Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med projektet. Selvom jeg nyder at have ferie og lære byen at kende, bliver det fedt at komme i gang og fået noget at stå op til og lære en masse i relation til studiet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når løb er en livsstil