A place to remember

Teen Battle Chef kræver research

Vi var ude på en skole i Brooklyn i går sammen med en af de andre ledere. Vi skulle med hende derud for at se hvordan vores undersøgelse bag om projektet kommer til at foregå. Det er enormt vigtigt at vi laver research for projektet, idet det både viser os den positive fremgang Teen Battle Chef har for børnene, men også for at projektet kan forbedres. Teen Battle Chef har nu været i gang i 10 år, og der er allerede sket en masse, siden det startede.

På billedet nedenfor ses skolen vi var ude og opsamle data fra. Det var en kæmpe stor skole i Brooklyn, og idet vi stod at subwayen, kunne vi mærke en tydelig forskel i miljøet sammenlignet med Manhatten. Uden at lyde alt for diskriminerende, var der mange mennesker af anden etnisk baggrund.
Da vi ankom til skolen, skulle vi vise vores ID til politiet, som stod klar for at tjekke både os og de studerende ved indgangen. Vi skulle derefter både igennem en krops scanning og ligeså skulle vores tasker. Dette for at sikre, at vi ikke havde medbragte våben. Utroligt at de er så strikse i forhold til hjemme i Danmark, men på den anden side undrer det ikke nogen efter de tilfælde af skolemassakrer, der har været i USA.

Skole i brooklyn

Survey

Vores spørgeskema til børnene bestod af 51 spørgsmål. Det var anonymt, og indeholdte spørgsmål omkring de studerendes madvaner, køkkenkundskaber, lederegenskaber, deres sociale relationer, deres etniske baggrund mm. Spørgeskemaet får de studerende til at reflektere over deres sundhed og vaner som påvirker deres sundhed. Det er vigtigt at vi både kommet ud med spørgeskemaerne i starten af Teen Battle Chef forløbet, men også når programmet slutter. Derudfra kan vi se den forhåbentlige positive udvikling hos børnene, og det vil fortælle os, hvor meget projektet påvirker deres sundhed. Derudover giver denne undersøgelse også organisationen mulighed for at forbedre projektet og gøre det bedre på længere sigt.

Det var sjovt at overvære børnene udfylde skemaerne og høre dem diskutere, hvad de skulle svare. Bl.a. var der en pige der undrede sig meget længe over, hvornår hun sidst havde spist grøntsager, og en dreng der med det samme krydsede af, at han havde drukket 100% juice (uden tilsat sukker) i løbet af den sidste uge – hvorefter jeg ikke kunne lade være med at tænke over, om han i det hele taget var klar over, hvor meget sukker der ofte er tilsat de forskellige juices, man kan købe rundt omkring i supermarkederne.

Teen battle2teen battleTeen battle$

Efter børnene havde udfyldt spørgeskemaet, lavede vi et fokusgruppe interview med dem, som fik dem til at tale og reflektere omkring deres madvaner; hvor ofte de laver mad, hvad de spiser i løbet af en dag, om deres sociale relationer påvirker der madvaner, hvilke snacks de køber og hvor. De var mege utålmodige, men vi fik alligevel nogle sjove kommentarer, som vi kunne bruge til vores undersøgelse. Bl.a. spurgte vi dem, om de kunne beskrive typiske måltider i løbet af en dag, hvorpå en pige svarede ‘I only eat fast food’. Deres snacking var som oftest Doritos eller andet fast food, som jeg ikke engang kendte til. En enkelt pige var dog meget aktiv i forhold til madlavning derhjemme.
Forskelligheden hos børnene i den udvalgte gruppe er enormt vigtigt for projektet. Det er vigtigt at de kan supplere hinanden med deres kundskaber, madlavningsevner, kreative sider mm. Derfor oplevede vi også en stor forskellighed i svarene vi fik fra interviewet.

En spændende dag på vores første skole. Jeg glæder mig sådan til at komme ud på vores tilknyttede skoler, og se en udvikling i børnenes evner, tanker, madpræferencer mm.

 

2 kommentarer

 • Simone

  Det lyder virkelig spændende! 🙂 glæder mig til at læse mere

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Simone.
   Det er det virkelig også. Jeg glæder mig også til at lære projektet endnu bedre at kende! Jeg skal holde jer opdateret 🙂
   Knuc

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A place to remember