Løbemakker

Risnuddelsalat med oksekød

IMG_7725Hvis nogen ikke allerede skulle have lagt mærke til det, har jeg en stor kærlighed til det asiatiske køkken. Forleden aften fik jeg besøg af et par veninder, og denne lune salat var helt perfekt at servere, da den var utrolig nem at lave og samtidig ikke for tung.
Retten er meget velsmagende pga. de mange forskellige komponenter af sur, sød, salt og bittert, og samtidig tilføjer både koriander, mynte og ingefær en masse smag og friskhed. Rent ernæringsmæssigt er der en masse forskellige grøntsager i retten, med masser af fibre samt protein fra det magre oksekød. I stedet for almindelig pasta indholder retten risnudler, som er lavet på vand og ris. Nudlerne er meget tyndere end almindelig spagetti, og skal derfor koges i meget kortere tid. Ernæringsmæssigt bidrager de ikke med så meget, men tilgengæld indeholder de ikke glutten, som almindelige nudler gør, og er derfor en fordel for folk med glutenallergi eller for dem, der lider af IBS.

Du skal bruge (4 personer): 
Ca. 150 g risnudler
2 fed hvidløg
2 forårsløg
Et stort stykke ingefær
Ca. 250 g kål fx spidskål eller hvidkål
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 pakke hakket oksekød (3-7%)
4-6 spsk sød chilisauce
2 lime (kan evt. erstattes med citron)
½-1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesovs
½ bakke friske koriander- og mynteblade

Tilbehør
Hakkede peanuts
Sød chilisauce

1. Start med at koge vand i en gryde og tilsæt en smule salt. Når vandet koger tilsættes nudlerne og gryden tages af blusset. Stil gryden til side og læg låg på. Lad nudlerne stå i 5 min. indtil de er tilpas bløde. Hæld dem derefter i en sigte, skyld dem i koldt vand og stil dem til side i en stor skål.
2. Gør dernæst alle grøntsagerne klar; skær kål, gulerødder, forårsløg og peberfrugt i tynde strimler og hak ingefær og hvidløg fint.
3. Brun kødet i en wokpande og krydr’ det med salt og peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege i et par minutter. Kom kål og gulerødder, peberfrugt, forårsløg og ingefær i retten.
4. Tilsæt chilisauce, limesaft og smag retten til med sukker og fiskesauce.
5. Lad retten stege i ydeligere 3-4min. og bland dernæst nudlerne i wokblandingen
6. Skyld krydreurterne grundigt, hak dem groft og vend dem i. Gem nogle af krydreurterne til at toppe retten med sammen med grofthakkede peanuts.
7. Server retten lun sammen med sød chillisauce.

Hvis der er rester tilovers fungerer den også rigtig godt kold, og man kan have den med sig på arbejde eller i skole til frokost.

IMG_7727

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbemakker