En ny sæson er gået i gang

Kan man træne på tom mave?

Et spørgsmål jeg ofte har stillet mig selv når jeg vælger at ligge min træning tidligt om morgen er, om det er okay at træne på tom mave?  Alle taler om, hvor vigtigt det er at få morgenmad, men svaret dertil er, JA DET KAN DU GODT! 

IMG_8112
Inden træning
Vi er alle sammen forskellige, og det handler derfor om at mærke efter, hvad netop DIN krop har brug for. Min egne erfaringer siger mig, at hvis jeg skal løbe en tur en morgen inden jeg tager i skole, og ikke gider at stå op hele 3 timer før, eller for den sags skyld en time inden, for at indtage et måltid, som kroppen kan nå at omdanne til energi, så sørger jeg i stedet for at have spist godt aftenen forinden, så kroppens energidepoter er fyldt godt op. Jeg spiser som regel en halv banan og drikker et stort glas vand, et kvarter før jeg løber mig en tur. Skal jeg til gengæld i fitness og træne på et puls/styrke hold, kender jeg mig selv godt nok til at vide, at min krop har brug for energi for at kunne yde og få maksimalt ud af træningen. Jeg bliver dårlig og helt tappet for energi, hvis jeg ikke har fået energi inden træningen. Derfor står jeg op lidt før, og sørger for at få et lille måltid en time inden træningens start. Måltidet skal bestå af hurtig optagelige kulhydrater, som kroppen hurtigt kan optage og bruge som energi.

Efter træning
Efter et morgentræningspas sørger jeg til gengæld for at spise et solidt morgenmåltid hurtigst muligt efter, så jeg er sikker på, at mit blodsukker ikke når helt i bund. Mit måltid består som regel af en portion laktosefri yoghurt med masser af frisk frugt og nødder, en omelet med det grønt jeg nu har liggende i min grøntsagsskuffe og evt. lidt skåret kylling pålæg eller bananpandekager lavet på 1 banan, 2 æg, kanel og frisk frugt og nødder. Kaffen skal du til gengæld holde lidt igen med efter træning, da det kan virke dehydrerende. Sørg i stedet for at få en masse vand, og gem kaffen til lidt senere på dagen.

IMG_8115

2 kommentarer

 • Det er sjovt at vi er indrettet så forskelligt. Jeg kan slet ikke træne på tom mave, får det virkelig dårligt og jeg kan slet ikke yde noget i centeret. Jeg har også altid elsket morgenmad, spiser meget om morgenen og er sulten indenfor de første 5 min af at jeg slår øjnene op 😉 Jeg kender dog flere der elsker at træne på tom mave og som er glade for det, så det gælder jo bare om at gøre det der virker bedst for én selv 🙂

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Anna.
   Lige præcis! Vi er allesammen så forskellige, og det handler jo bare om at lytte til sin krop, og gøre det man føler fungerer bedst for en selv.
   Morgenmad er nu også mit bedst måltid på hele dagen! 😀
   Kh.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ny sæson er gået i gang