Pad thai nudler med andebryst

Den store foodie andbefaling NYC

 photo 101f8e57-6ed3-4094-9287-fa841573308a_zps09e5b535.jpg

Dette indlæg har lagt i mine kladder i en del måneder, og da jeg ved, at der måske er mange der skal til New York her i sommerferien, har jeg endelig taget mig sammen til at gøre det færdigt. Jeg er klar over at indlægget måske vil være lidt irrelevant for mange, hvis i ikke lige ligger vejen forbi New York i den nærmeste fremtid, men jeg har dog besluttet mig for at dele alle mine spændende mad oplevelser med jer alligevel.

Det kan være utrolig svært, at finde alle de gode inside steder, hvis man kun er i byen en uges tid. Vi var dog heldige at have en masse gode kontakter, der kunne anbefale steder til os. Derudover har vi gjort brug af anbefalinger fra Politikken, samt af søgning på forskellige hashtags på Instagram – det er virkelig anbefalelsesværdigt og smart.

I får derfor denne liste, som i kan bruge, hvis i har et lige så stort foodie hjerte som mig. Listen er mine bedst udvalgte steder, med et link til stedets hjemmeside (klik på navnet på restauranten), en adresse samt en kort beskrivelse om stedet og prisniveauet (husk der kommer drikkepenge oveni). Brunch anbefalingerne kan oftest både bruges til morgenmad, brunch eller frokost, men kig på deres hjemmeside, for at være sikker på, hvordan tidspunkterne for måltiderne er, idet det kan variere fra hverdag til weekend. Til aftensmad er det iøvrigt tit en fordel at have bestilt bord, specielt i weekenderne, hvor mange new yorkere spiser ude.

BRUNCH/FROKOST 

Five Leaves
18 Bedford Avenue, Greenpoint, BK, 11222
Det her blev helt klart mit favoritbrunchsted – lov mig at tage derhen til brunch!
Først og fremmest ligger caféen i mit yndlingsområde; det hippe Williamsburg i Greenpoint, og for det andet laver de så fantastisk og anderledes brunch, at det er det hele værd, at tage turen derover, hvis man bor på Manhatten. Mit yndlingsmorgenmåltid er deres Morrocan scramble med den såkaldte merguez pølse, røræg med spicy kikærter, most avocado og grillet surdejsbrød (13 dollar). En anden favorit er også deres Mushroom toast med rødvins- og champignon sauce, sauteret kål og poacheret æg på et groft hjemmebagt toastbrød (12 dollar). Et MUST er deres hjemmelavede ricotta pandekager med honeycumb smør, banan, blåbær, jordbær serveret med sirup (13 dollar) – om ikke andet bør du bestille en portion pandekager til bordet, som i allesammen kan dele. Derudover har de virkelig lækker kaffe og friskpresset appelsinjuice.

IMG_7431Pancakes for the table

IMG_2658Morrocan scramble

Le Pain Qutidien
Overalt i New York (Se en oversigt over deres beligenhed på deres hjemmeside)
Denne belgiske café er en af mine absolut favoritsteder her i NYC, og helt klart det sted vi har været allerflest gange. Det hænger nok sammen med, at maden der bliver serveret, er meget europæisk med økologiske og friske råvarer.

Start med at bestil én af deres kaffer, som bliver serveret i en kæmpe skål eller deres varme kakao, som er varm mælk med smeltet chokolade, som du selv blander i mælken og ikke mindst en friskpresset appelsin- eller æblejuice.  Til brunch bør du enten bestille en kurv med forskelligt friskbagt brød, hvortil du selv kan vælge mellem en af deres mange økologiske marmelader og ikke mindst deres mange chokoalde spreads i alskens varianter, hvor cookie-cinnamon varianten er min number one! Bestil en skål med frisk frugt, en frittata med græskar, gedeost og dertilhørende salat og friskbagt brød, yoghurt med frisk frugt og hjemmelavet granola, varm quinoagrød… og jeg kunne blive ved.
Stedet har også en masse at byde på til frokost. Der i blandt er mine favoritter chili sin carne og quinoasalat. Jeg har været der mange gange, men absolut ikke fået nok endnu, og jeg ville ønske caféen fandtes hjemme i Danmark. Iøvrigt er stedet også et godt sted at sidde med sin computer, lektier eller andet arbejde, da de har wifi.
Find en mere uddybet anmeldelse af caféen lige her.

IMG_6997

 Brødkurv med friskbagt brød – dertil chokoladespread og marmelade, blødkogt æg, kaffe og frisk frugt

IMG_7361Quinoasalat med pesto, soltørrede tomater, radiser, avocado, oliven og friskbagt brød. Ikke at forglemme den friskpressede appelsinjuice

Egg
109 North 3rd street (Berry & Whyte)
Hygeligste brunchsted i det hippe Williamsburg. Stedet er netop blevet udvidet og endnu større, da det efterhånden var blevet så populært, at folk måtte stå i kø i weekenderne. Alt er økologisk og lavet fra bunden – her er kvaliteten og servicen virkelig i top!
Bestil især deres stempelkaffe, friskpressede appelsinjuice (5 dollar) eller mimosa (8 dollar) med friskpresset juice. Min favorit på menukortet er deres ‘Grafton Cheddar Omelet with broiled tomatoes’ (11 dollar). Det er en cremet omelet serveret med hashbrowns og en lun tomatsalsa.

IMG_0457

Eggs Rothko’ go ‘Grafton Cheddar Omelet with broiled tomatoes’

La Grainne Cafe
183 9th Avenue, NY 10011
Fransk café i det hyggelige Chelchea område. Jeg bestilte en god Americano med varm sojamælk og en kæmpe skål yoghurt med müsli i bunden og toppet med masser af frisk frugt (6,75 dollar). Også deres poagerede æg med gedeostepandekage med enten spinat eller ratatouille er at anbefale (11,75 dollar)

IMG_7139Kæmpe skål med müsli, youghurt og frisk frugt

The Coffee Shop
29 Union Square West, New York, New York 10003
Stedet ser ikke ud af meget udefra, og kan umiddelbart forveksles med en af de mange amerikanske dinere. Men når først maden bliver serveret på The Coffee Shop belliggende på Union Square, er det et sted man har lyst til at komme tilbage til. Bestil en af deres friskpressede juice eller smoothies, en af deres friske tortilla wraps med forskelligt fyld (10,95 dollar) eller deres pandekager med frisk frugt. Priserne er bestemt rimelige og servicen er i top.

International House Of Pancakes (IHOP)
2294 Adam Clayton Powell Jr. Blvd. at 135th Street, New York, NY 10030
Hvis du virkelig vil opleve en ægte amerikansk brunchstemning, så tag til IHOP i Harlem. De er især kendte for deres store udvalg af forskellige pandekager toppet med enten blåbær, banan, alverdens slags sirup eller smør.  Du kan også få både æg, bacon, hashbrowns, frisk frugt, toast, ommeleter, vafler og andre klassiskere. Dertil fåes ad libitum kaffe og priserne er bestemt rimelige.

Sun in bloom
460 Bergen Street, Brooklyn, New York 11217
Glutenfrit, vegansk og rawfood café med beligenhed i Brooklyn. Stedet har virkelig hyggelig atmosfære, er anderledes i forhold til mange andre steder, men bestemt til rimelige priser. Især deres burger er anbefalelsesværdig (9,50 dollar) eller deres ‘Sunny “couture” futomaki roll’ med grillede grøntsager, ingefær, basilikum, avocado, romaine salat og brune ris lavet som en wrap i nori tang med dertilhørende sesam-ingefær dressing (10,50 dollar). Nyd måltidet sammen med en friskpresset juice og slut det hele af med en af deres raw muffins eller cheesecakes.

Wholefoods
(Ligger over det hele i New York. Specielt den ved Columbus circle er stor)
Tag til Wholefoods ved Columbus circle, køb din frokost og tag den med dig i Central Park og nyd den i solskinsvejr. Her kan du blande salater, købe frisklavet sushi, varme retter, suppe, youghurt og frugt mm. Udvalget er helt enormt, og der er ikke det

Penelope
159 Lexington Avenue, 30th Street
Hyggelig café med meget rimelige priser. De har et virkelig lækkert udvalg både til morgenmad og frokost. Morgenmaden i hverdagen kører indtil kl 12, hvorefter deres frokost starter. Jeg kom lige inden frokosttid og blev så forblændet af deres lækre sandwich, at min morgenmad blev til en lækker sandwich med hjemmebagt groft brød, grillet kyllingefilet, artiskok, hjemmelavet pesto og mayo. Dertil var der en lækker salat med balsamicodressing og tørrede tranebær (13 dollar). Dertil en lækker kop kaffe og en friskpresset juice.

IMG_3238

KAGE/KAFFE

Le Pain Quotidien
(Ligger flere steder rundt i New York)
Lækre kager og kaffe/te som du får serveret i en stor skål.

IMG_2631Café latte og lemonpie

Magnolia Bakery
(Ligger flere steder rundt i New York)
I denne hyggelige café kan du få alt lige fra cupcakes, brownies til cheesecakes på ægte amerikansk manér.

Toby’s Estate Coffee
Ligger flere steder i New York. Jeg var på adressen:
125 N. 6th St. – Between Bedford & Berry
Hip kaffebar tæt på den populære Bedford Avenue i Williamsburg, hvor de brygger den lækreste kaffe ud fra fair-trade og håndsorteret kaffebønner. Nyd en kaffe eller en af deres gode iskaffer. Tag en bog eller din computer med og nyd den fede stemningen samtidig eller meld dig til en af deres kaffekurser, og lær hvordan du selv kan brygge den lækreste kaffe. Du kan se lige her, hvordan og hvornår du kan melde dig til.

Dominique Ansel Bakery
189 Spring Street (mellem Sullivan og Thompson), NY 10012
Lig vejen forbi denne café og prøv deres berømte cronut, som er en mellemting mellem en croissant og doughnut. MEN hver der i god tid og eventuelt på en hverdag frem for i weekenden, hvor der er endnu mere run på. Folk stiller sig allerede i kø fra kl 7 om morgenen, en time før bageriets åbning. Hvis du kommer forgæves, har bageriet også andre lækre kager.

IMG_6971

Lækre kager på Dominique Ansels bageri

The Brooklyn Bewery
79 N 11th St, New York, NY 11249
Her kan du tage til ølsmagning. Du kan få 5 poletter til kun 20 dollar og hver enkelt polet gælder til én øl. Du har iøvrigt også lov til at tage din egen mad med. Bestil en pizza fra Forinino på Bedford Avenue (læs mere nedenfor), tag den med og nyd dem sammen med de friskbryggede øl. Du kan også få en lille rundvisning af stedet. Det er gratis og varer ca. 15 min. Du tilmelder dig på selve bryggeriet. Du kan se bryggeriets åbningstider lige her.

IMG_6896

Tørst
615 Manhatten Avenue, Brooklyn
Denne danske ølbar ligger i det hippe Greenpoint i Williamsburg. Her kan du få rigtige god øl fra en af verdens bedste fadølsanlæg. Egeren af Tørstbars er dansker, og hans ambition er at skabe verdens bedste ølbar i verdens bedste by, og det siger bare lidt. 21 forskellige øltapper med velsmagende øl i. Her finder du både ølnørdere, hipstere og helt ‘almindelige’ folk som mig selv. Hvis du har været ude og rejse i et stykke tid, vil du blive lykkelig over at se, at de har dansk rugbrød på menukortet samt mange andre dansk inspirerede retter. Ikke at forglemme deres flødeboller med timian-cookie eller butternut squash marengs smag. Du kan både bestille snacks (4-9 dollar) til din øl eller hovedretter (9-16 dollar)

AFTENSMAD

Don Giovanni 
214 10th Avenue (mellem 22th og 23th street)
Italiensk restaurant med lækre stenovspizzaer (13,95 dollar), som en rigtig pizza efter min mening nu og engang skal laves. Derudover findes der også frisklavet pasta på menukortet (9,95-15,95 dollar).

IMG_6730

Stenovnspizzaer på Don Giovani 

Epistophy
200 Mott St, New York, NY 10012, USA
Hyggeligste café i Little Italy området. Hver opmærksom på at du kun kan betale med kontanter. Deres mad er ikke specielt fancy, men meget velsmagende og til meget rimelige priser (ca. mellem 10-14 dollar for en ret). Tag eventuelt ind og få frokost på Epistophy og tag en god bog eller din computer med dig (her er wifi).

Bangkok House Restaurant
360 West 46th St, New York, NY 10036
Det var et rent tilfælde at vi kom forbi denne lille restaurant, og et rent tilfælde at vi netop ikke havde spist frokost den dag, og i stedet besluttede at gå ud og få tidligt aftensmad ved en 17.30 tiden. Mange New Yorkere spiser sent aftensmad, så man kan ikke ligefrem sige, at der var mange mennesker på restauranten, da vi kom. Det lod vi os ikke skræmme af, men gik i stedet ind og bestilte deres 3 retters menu som et tilbud til kun 10,95 dollar. Vi havde bestemt ikke skruet vores forventninger op, eftersom det var så billigt, men vi blev meget overraskede! Til forret fik vi den lækreste cremede kokosmælksuppe med svampe og kylling, dernæst en salat og til hovedret henholdvis en red curry ret og pad thai. Enormt velsmagende og til prisen et sted der er værd at tage hen. Efter kl 18 fås menuen til 15,95 kr., hvilket jeg også vil mene, er meget rimeligt.

Le Parker Meridian Burger
119 West 56th Street, NY 10019
Vi ville aldrig have fundet dette sted, hvis ikke det havde været for vores kammerat, der tidligere havde været der da han besøgte NYC for nogle år siden. Stedet ligger nemlig på et hotel, gemt bag et gardin. Stedet er ikke særlig stort, men super hyggeligt på ægte amerikansk diner manér. Find en mere uddybet anmeldelse lige her.

IMG_0429

Den gode stemning på dette anderledes burger sted, Le Parker Meridian

Cask
167 East 33rd street (mellem 3rd og Lexington Avenue) 
En super hyggelig bar i Midttown, hvor man umiddelbart skulle tro at kun drinksene var værd at komme efter. Cask overrasker dog med utrolig lækker mad til rimelig priser.
Start med at få en drink i baren (11 dollar) og evt. en starter såsom en grillet avocado med salsa, koriander og lime aioloi (9 dollar) eller deres crusted crab cake, som er krabbekød formet som små frikadeller og chipotle aioli (12 dollar). Ryk derefter op i deres lille restaurant og bestil en glas koldt hvidvin og lidt forskelligt fra menukortet til deling. At anbefale er deres cheese stick spring rolls med chili mayo og aioli (10 dollar) og deres royale cow burger med sprøde pommes fritter (13 dollar).

Delicatessen
54 Prince street, NY 10012
Om det skyldes at Delicatessen var vores første ‘rigtige’ aften ude og spise, eller om maden og drinksene rent faktisk var så gode som vi husker, er svær at sige, men lige meget hvad er stedet klart et besøg værd.
Restauranten ligger i det hyggeliste område i Soho på gaden Prince street. Der er en enormt hyggelig stemning på restauranten, og er bestemt især et godt sted at tage hen, inden man udforsker nattelivet. Kom ved kl 20 og bestil et glas koldt hvidvin og en af deres mange lækre retter fra menukortet. Jeg bestilte en frisk risnuddelsalat med koriander, lime, cashewnødder, grøntsager og kylling. Slut af med et par af deres lækre cocktails (14 dollar). Hvis du tør vove dig ud i noget nyt og anderledes bør du prøve deres drink med jalapneos.

Momufuku
(Ligger flere forskellige steder i New York)
Momufuku har 5 forskellige restauranter rundt omkring i New York med hver deres tema; noodle bar, ssäm bar, booker and dax, ko og má pêche. Vi var på ssäm bar, som havde helt fantastisk asiatisk mad til rimelig priser sammenlignet med Danmark. Jeg har hørt godt om alle stederne, og de er helt klart et besøg hver, hvis du elsker asiatisk mad.

Five Napkin
Findes flere forskellige steder i NYC, men vi var på adressen:
630 9th Avenue, NY 10036

Meget populært burgersted, som kan sammenlignes med Halifax i København. De har også mange andre ting på menukortet, men burgerne er klart det, der er værd at komme efter. Burgerbollerne var hjemmelavede og fandtes både som ‘almindelige’, med sesam og med groft mel. Du kan vælge mellem hele 10 forskellige slags burgere alt lige fra en veggieburger til en tunbøf med wasabimayo. Jeg bestilte en mexikansk inspireret den såkaldte Advocado Ranch (14,05 dollar) med hakket oksekødsbøf, advocado, salat og pepperjack cheese. Dertil fik jeg de lækreste søde kartoffel pommesfritter, men også deres almindelig pommes fritter var perfekt sprøde.
Overfor mig sad en dame der fik en burger salat, som jeg bliver nødt til at prøve næste gang, jeg skal derhen. Det var en en salat med forskelligt grønt, blue cheese, dressing og en burgerbøf.

Molé
Findes flere forskellige steder i NYC, men vi var på adressen:
Lower East Side, 205 Allen street
Denne restaurant er ikke særlig stor, og man må forvente at sidde tæt sammen ved de små borde de har, hvilket jeg synes gør den dog enormt hyggeligt og intim. Vi startede med at bestille en kæmpe skål med hjemmelavet guarcamole med friske koriander (bestem selv hvor stærk den skal være) og dertil hørende tortilla chips. Derefter delte vi en burritos og selvfølg et par af deres lækre, men stærke drinks til 12 dollar stykket. Især var jeg vild med fresh fruit (passion) margarita og titlen på drinken ‘sex in a Mexican prison’.

Tom Yum
917 Columbus Avenue (mellem 104th – 105th street) 
Det er længe siden jeg har fået så fantastisk lækker asiatisk mad, som jeg fik på Tom Yum i Upper West. Vi var 3 mand der delte nogle forskellige retter til meget rimelig priser. Start med deres vegetariske thai spring rolls med sweet chilli sauce (3,95 dollar) og deres marinerede kyllinge spyd med satay sauce (4,95). De fleste hovedretter koster ikke mere end 9,95 dollars. Vi bestilte 3 forskellige som alle sammen havde masser af smag og var fyldt med friske råvarer fra det asiatiske køkken. Helt klart anbefalelsesværdigt!

Bare Burgers
Ligger flere steder i New York, vi var på adressen:
366 West 46th Street, NY 10036
Økologisk burger sted. Absolut mit favoritburgersted i New York. Her fås fantastiske burgere, hvis man har fået nok af traditionelle snaskede amerikanske burgere.
Alt er økologisk og burgerbollerne er selvfølgelig hjemmelavede. De har mange forskellige burgere at vælge i mellem, forskellige hjemmelavede dip, og så bør du bestille deres søde kartofler pommes fritter i stedet for de almindelige, de er virkelig gode! Du kan enten vælge en af de burgere de allerede har sammensat (9,45-13,95 dollar) eller sammensætte din helt egen. De har også velsmagende burger inspirerede salater.

IMG_3213

Hummus Place
Findes flere forskellige steder i nyc, men vi var på adressen:
Upper West Side – 305 Amsterdam Ave
Hvis du er lige så vild med hummus, som jeg er, så vil du elske det her sted. I min verden burde stedet ikke hede Hummus Place men i stedet Hummus palads! Stedet er meget ‘down to earth’ og her kan du få hummus på mange forskellige måder; både med svampe, tahin, toppet med hele kikærter og mange flere. Vi bestilte to menuer, som vi delte, så vi kunne smage lidt af det hele. Vi fik den såkaldte Place Platter med lune hjemmelavede grovpitabrød og gluten frie tortilla chips (13 dollar). Derudover fik vi også en falafelsandwich skåret over i to halve med samme pitabrød og fyldt med hjemmelavede falafler, salat og tahindressing (10 dollar). Også deres couscus salat (10 dollar) og hjemmelavede supper (6 dollar) så rigtig lækre ud.

IMG_7382

Fornino
187 Bedford Avenue Brooklyn, NY 11211
Lækreste stenovnspizzaria som blandt andet ligger i det hippe Williamsburg. Du betaler 12-14 dollar for en pizza med den sprødeste bund og det lækreste fyld. Der fås selvfølgelig også traditionelle italienske retter. Stedet er bestemt et besøg værd, og du kan også bestille pizzaen som take away og tage den med hen på Brooklyn Bewery og nyde den sammen med en af deres mange gode øl.

Shake Shake
Southeast corner af Madison Square Park nær Madison Avenue og East 23rd. Street. Hyggeligste udendørs burgersted ved Madison Square Park. Det helt perfekte spisested på en sommeraften med tømmermænd. Her kan du få burgere til ingen pris (den billigste fåes til kun 3,75 dollars), milkshakes og bølgepommesfritter. Det hele bliver serveret i en lille papæske, og jeg garanterer dig for, at det er bedre en McDonalds.

IMG_3190

Gastromia Culinaria
53 West 106th Street, NY 10025
Hyggeligste lille italienske café tæt ved central park i Upper West. Den ser ikke ud af meget udefra, men de laver det mest fantastiske italienske mad. Hjemmelavet pasta (15 dollar), risotto (16 dollar) og tortellini med spinat (15 dollar) og stenovnsbagt pizza med det lækreste fyld (13-17 dollar).

IMG_2461

Public
210 Elizabeth Street, NY 10012
Helt fantastisk sted! Servicen er i top og maden er virkelig lækker, og af god kvalitet, så du må derfor også forvente at betale lidt mere, men sammenlignet med danske priser er det ingenting (gennemsnitligt 30 dollar for en hovedret). Sørg for at bestil bord i god tid, da stedet er meget populært.
Nyd en lækker menu på Public, og besøg derefter deres prisvindende bar lige ved siden af, hvor de laver de lækreste drinks. Hver dag er der nye drinks skrevet op på deres drinkstavle, men bartenderen, laver også gerne en drink til dig ud fra dine præferencer.

Spicemarket
403 West 13th Street (hjørnet af 9th Avenue), NY 10014
Mit absolut favorit sted er Spicemarket, hvilket nok skyldes min store forkærlighed for asiatisk mad. Hele stemningen og konceptet er genialt! Du lever dig virkelig ind i den asiatiske kultur, når du spiser på Spicemarket, idet tjenerne går klædt, som var du i Asien.
Maden er inspireret af gadekøknerne i asien, og derfor meget autentisk og smagsfuld.
Spicemarket er meget populært, og du bør derfor booke bor i meget god tid før. Restauranten ligger i New York’s Meatpacking district, som er den lidt pænere del med mange clubs og rooftopbarer, og det er derfor oplagt at tage videre ud i nattelivet efter en aften på Spicemarket.

New York har utallige caféer, restauranter, barer, dinners mm. Jeg har ladet mig fortælle at det vil tage 60 år, hvis du skal nå at spise på alle New Yorks spisesteder. Et godt tip fra mig er ikke at gå ind på de restauranter, der ligger de mest turistede steder, men i stedet finde de hyggelige spisesteder på små gader. Gå efter det såkaldte ZAGAT mærke (kan sammenlignes med AOK), det fortæller lidt om kvaliteten.
Som studerende forsøgte vi at finde de prisvenlige steder, og det er hermed bevist, at man godt kan spise billigt men godt i New York. Der er masser af muligheder, bare slå dig løs!

1 kommentar

  • ID

    Sikke en fin og uddybende anbefaling til NYC. den vil jeg klart finde frem når jeg forhåbentlig skal besøge byen i 2015. Det er planen ihvertfald 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pad thai nudler med andebryst