Sparta Kvindeløb 2014

Drømmekage med kokospalmesukker

Her på det sidste har den stået på flyttehelvede, da jeg flytter ud af min nuværende lejlighed i Nordvest for at flytte til Østerbro pr. 1/7. Derfor stod den i weekenden på flytning, hvor min sød familie og veninder hjalp til. Det var tiltrængt med denne hjemmebagte kage, da energiniveauet var lavt, og da vi trængte til en pause og en masse kaffe. Det er hundrede år siden, jeg både har spist og bagt en drømmekage, så der var ingen tivl om, hvilken kage der skulle bages til de hårdtarbejdende flyttefolk. Jeg elsker drømmekage, fordi det er en blød og luftig kage og ikke at forglemme det fantastiske fyld kagen toppes med.

Som noget nyt brugte jeg kokospalmesukker i stedet for brun farin til fyldet. Kokospalmesukker er et meget smagfuldt sukker, som er udvundet af kokospalmens blomster. Sukkeret er uraffineret med en lækker karamelagtig smag. Det kan bruges i stedet for sukker, rørsukker og brun farin. Til forskel for almindeligt sukker er kokospalmesukker et helt naturligt sødemiddel. Rent sundhedsmæssigt har det sine fordele, idet det ikke påvirker det glykæmiske index på samme måde, hvilket vil sige, at blodsukkeret ikke stiger i samme grad. Sammenlignet med almindelig sukker ligger GI kun på 35, op imod rørsukker som ligger på 65.

Drømmekage.

Kagedej 
4 æg
300 g sukker
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
50 g smør

1. Start med at pisk æg og sukker lyst og luftigt
2. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det forsigtigt i dejen drysset igennem et sigte
3. Opvarm mælk og smør til det er fingervarmt og vend det forsigtigt i dejen
4. Beklæd en bageplade med bagepapir (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag den midt i ovnen ved 200 grader (almindelig ovn) i 20 min.

Fyld
100 g sukker
150 g kokosmel
225 g kokospalmesukker (eller brun farin)
1/2 dl mælk 

1. Kom smør, kokospalmsukker, kokosmel og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring
2. Tag kagen ud efter de 20 min og skur ovnen op på 225 grader (almindelig ovn)
3. Fordel fyldet på kagen og bag den i yderligere 5 min.

Kokospalmesukkeret kan sagtens udskiftes med samme mængde brun farin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sparta Kvindeløb 2014