Powerade Copenhagen halfmarathon

Sparta Kvindeløb 2014

kvindeløb-promo10(Billedet er lånt fra Sparta)

På søndag d. 15. juni går det løs til Sparta kvindeløb, hvor jeg sammen med en masse veninder, skal løbe endnu et 10 km løb. Op til det halvmarathon jeg skal løbe i september, er det vigtigt for mig, at tage til nogle officielle løb, for at få erfaring med træning op til løbet, hvordan jeg timer mine måltider og min energi under løbet mm. Under et forholdsvis kort løb som dette, er det ikke nødvendigt at indtage energi undervejs, som jeg ellers har tænkt mig under halvmarathon, men kosten inden løbet spiller stadig en stor rolle.

Løbet er kl 11, og jeg har tænkt mig at stå op lidt i 8 og indtage det sidste store måltid inden løbet. Det bliver min morgenmad og kunne være i form af bananpandekager med lidt nødder og frisk frugt, en portion yoghurt med frisk frugt og müsli, havregrød med peanutbutter og blåbær og dertil et glas appelsinjuice. Det er vigtigt, at kroppen kan nå at fordøje, det du spiser inden din træning og omsætte det til energi, som du skal bruge under løbet. Hvis du spiser et større måltid for tæt før træningen, risikerer du ikke at have energi nok og at maden skvulper rundt i maven på dig, hvilket giver sure opstød og generel ubehag.
En time inden løbet vil jeg indtage et mindre måltid, som fx kunne være en banan, en lys bolle uden for mange fibre med smør og honning eller et knækbrød med marmelade. Her er det vigtigt at din krop får noget hurtigt optageligt energi, som også er let fordøjeligt. Et kvarter inden har jeg tænkt mig at drikke omkring 150 mL vand.

Har du lyst til at se et mere uddybende eksempel på en kostplan i forhold til min træning både før og efter, kan du se den via dette link.

Skal du også løbe med på søndag? Hvis ikke du har fået tilmeldt dig endnu, kan du stadig nå det!! Via indlægget her finder du en rabatkode, så du ikke skal betale den fulde pris for løbet. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Powerade Copenhagen halfmarathon