Kartoffelsalat med koriander og purløg

Frisk pasta med kantareller og serrano skinke

Frisk pasta med kantareller og serrano skinke er en utrolig velsmagende og nem ret at lave. Det tager ikke mange minutter før aftensmaden er klar. Jeg har udnyttet mine forældres krydreurtehave og brugt både frisk persille og timian derfra. Man skal ikke undervurdere de friske krydreurters evnen til at give retten smag.  Jeg har ernæringsforbedret retten en smule i forhold til den originale. Mængden af fløde er halveret, og i stedet har jeg tilsat hytteost, som har et lavt fedtindhold, men mætter godt på grund af dens høje indhold af protein. Baconen er skiftet ud med serrano skinke, som er knap så fedt, men stadig bidrager med den salte smag og den sprøde konsistens.

Du skal bruge (4 personer):
Ca. 400 g frisk pasta (evt. med spinat)
8 skiver serrano skinke
1 bakke kantareller (ca. 110 g )
Ca. 12 cherrytomater
4 forårsløg
1 håndfuld frisk persille
2 tsk. dijonsennep
1 dl føde
1 dl hytteost
1 spsk. smør
Olivenolie
Salt og peber
Frisk timian

1. Start med at varme ovnen op til 200 grader
2. Kom serrano skinken på en bageplade med bagepapir og bag det sprødt
3. Kog pastaen som anvist på pakken
4. Snit forårsløg fint og skær eventuelt de største kantareller i halve. Skær cherrytomaterne i halve og snit persillen fint
5. Kom olivenolie og smør i en gryde og varm den op
6. Kom forårsløg og kantareller i gryden og lad dem stege i et par minutter. Tilsæt dernæst tomaterne og lad dem kort simre med
7. Tilsæt nu fløde, hytteost og sennep. Lad det koge ind til en cremet sauce
8. Kom persillen i saucen og smag den til med salt og peber og tilsæt eventuelt mere sennep
9. Anret pastaen med kantarelsaucen, små stykker af serrano skinken samt frisk timian

Frisk pasta med serranoskinke

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat med koriander og purløg