Hjemmelavet granola
Jeg forsøger for så vidt muligt altid at have et glas stående med hjemmelavet granola. Det er simpelthen det nemmeste i verden, når man først kommer ind i en god rutine. Derudover ved du præcis, hvad du kommer i munden, da du selv kan bestemme mængden af honning. Granolaen får nemlig sin sødme fra honning og kokosmel, og indeholder en masse fibre fra havregryn og gode fedtsyrer fra nødderne.
Nedenfor kan du finde en opskrift på den hjemmelavede granola. Lav eventuelt en stor portion, som kan holde sig længe.
Jeg valgt ikke at mængdeangivet fødevarerne, da de kan justeres efter smag og behag.
Du skal bruge (1 portion):
Honning (efter smag, alt efter hvor sød du ønsker granolaen)
Havregryn
Grofthakkede mandler
Græskarkerner
Solsikkekerner
Kokosmel
Sesamfrø
Rosiner
Tørrede tranebær
1. Varm en pande op, kom honningen på og lad den smelte
2. Tilsæt havregryn, rør det godt rundt med honningen og skru ned for middelvarme
3. Tilsæt dernæst mandler, græskarkerner, solsikkekerner, kokosmel og sesamfrø
4. Rør det hele godt rundt og lad det blive sprødt. Det kan nemt brænde på, så hver derfor ekstra opmærksom
5. Lad granolaen køle af, tilsæt rosiner og de tørrede tranebær og hæld det i et opbevaringsglas
Ingen kommentarer endnu