Honningristede mandler

Havregrød

Mange tænker ikke ligefrem at havregrød, er det bedste i verdenen, men faktisk findes der rigtig mange lækre måder at lave det på. Det handler bare om at være lidt kreativ. Med inspiration fra en af mine yndlingsbloggere, lavede jeg denne her grød efter dagens morgentræning i fitness, som primært bestod af styrketræning.

Det skal du bruge:
1 dl (grove) havregryn
1 spsk hørfrø
2 dl vand
Lidt salt
Lidt kokos
1/2 pære, skåret i tern
1/4 banan, skåret i både
Et par hakkede mandler

Havregryn, hørfrø, vand, salt og kokos blandes sammen i en gryde, som bringes i kog. Dernæst koges grøden, indtil den har den ønskede konsistens. Grøden serveres og toppes med pære, banan og mandler.

grød

Samlet set er dette morgenmåltid helt genialt, og et perfekt måltid efter træning. Når du træner musklerne ved fx styrketræning, sker der små overrivninger i musklerne, og når overrivningerne vokser sammen, bliver musklen stærkere. Den rette mad eller drikke er alfa omega for træningen, da den kan fremme genopbygning af musklerne. Det er derfor vigtigt, at du spiser noget helst minimum en time efter træning, for at få det maksimale ud af den. Havregryn er bl.a. en fødevare, der er med til at fylde musklernes depoter af glykogen op efter træningen, dvs. brændstof til musklerne.  Havregrynene bidrager udover energigivende kulhydrater og muskelopbyggende proteiner, med mange sunde næringsstoffer som fordøjelsesfremmende kostfibre, hjertevenlige fedtstoffer og værdifulde vitaminer og mineraler.
Grøden er alt i alt en rigtig god start på dagen, og holder dig mæt i lang tid 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honningristede mandler