Proteinpandekager med banan

Kylling i rød karry og kokosmælk

Min absolut favoritret skulle have været på bloggen meget før, for hvis der er noget jeg elsker, så er det asiatiske retter. Som jeg førhen har beskrevet, er det vigtigt at bruge alle de 5 grundsmage i det asiatiske køkken. Det giver en helt perfekt smag og balance i retten, og det er nok derfor, at jeg er stor tilhænger deraf.

Jeg har førhen lavet en ret med torsk i grøn karry og kokosmælk. Opskriften kan i finde lige her. I denne her ret, er torsken skiftet ud med kylling, den grønne karry paste er skiftet ud med den røde, og grøntsagerne kan varieres til det uendelige – brug de rester du har liggende i køleskabet eller køb dem du bedst kan lide! Mine favoritter er ananas, rød peber, broccoli, bambusskud, minimajs og gulerødder.

Du har brug for følgende (4 personer):
400-500g kylling
2 dåser økologisk kokosmælk (kan købes her)
1/4 hvidkål
2 gulerødder
1 squash
1 rød peber
1 lille dåse ananas
4 kaffirlimeblade
3 cm friskhakket ingefær
1 fed hakket hvidløg
3 spsk glutenfri rød karry paste (kan købes her)
2 spsk fiskesauce
Friskkværnet salt og peber

Det er ikke i alle supermarkeder, du kan finde økologisk kokosmælk eller glutenfri rød karry paste. Derfor har jeg henvist til, hvor de kan findes online. 

Kom kokosmælken i wokpanden og smag den til sammen med hvidløg, ingefær, rød karry paste, fiskesauce, limekaffirblade samt salt og peber. Kylling skæres i mindre stykker og og kommes i wokpanden. Lad saucen simre ved lavt blus og skær imens alle grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i. Lad retten koge i 10min under omrøring

Server retten med ris, friske koriander og cashewnødder.
Jeg laver altid en stor portion, fryser resten ned i mindre portioner, og så er der aftensmad på en dag, hvor jeg har meget at se til.

Kylling i rød karry og kokosmælk

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinpandekager med banan