Sprød pizza med tun, søde kartofler og frisk basilikum

Sundere nutella lavet på kikærter

Der findes kun én god grund til, at jeg ikke har et glas Nutella stående i køkkenskabet – Jeg ville spise Nutella hver eneste dag!

Jeg elsker virkelig Nutella, men desværre er det ikke det sundeste. Selvom Nutella indeholder nødder, så er nøddecremen fyldt med sukker og mættet fedt. Derfor har jeg lavet mig en sund udgave af Nutellaen. Naturligvis kan den ikke sammenlignes med den ‘rigtige’ slags, men det er et godt alternativ, som kan spises med god samvittighed.
Den hjemmelavede kikærte-Nutella indeholder stadig en del kalorier, men samtidig også mættende proteiner fra kikærterne og de tommer kalorier fra sukkeret er i stedet skiftet ud med naturligt sukker fra dadlerne, som indeholder en masse gode vitaminer, mineraler, sundt fedt og masser af fibre. Den er meget simpelt at lave og kan i hvert fald holde sig i køleskabet en uges tid – længere har min ikke fået lov til at række, før den var spist.

Du skal bruge:
1 dåse (400g) udblødte kikærter
100 g dadler uden sten (findes her)
1 spsk. god raw kakao (findes her)
1 tsk. ren vaniljepulver (findes her)
2 spsk. neutral olie
Lidt vand
1 knivspids salt

Ikke alle produkterne findes i supermarkederne, og er derfor at finde online via overstående links. 

1. Blend det hele sammen med en blender til massen opnår en cremet konsistens
2. Tilsæt om nødvendigt mere væske/olie og smag den til med salt og eventuelt ekstra kakao alt efter hvor intens du ønsker din Nutella
3. Opbevar nutellaen på køl og kom den på hjemmebagt brød el.

 photo 2871c6aa-3b97-4810-abe6-4c3a00d7dadb_zpsf37d5160.jpg

   

2 kommentarer

  • Gud hvor lyder det bare lækkert! 😀 Go ide at lave den på kikærter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hej Anna
      Ja jeg synes også det er virkelig genialt!! Sund og velsmagende, det kan vi li 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprød pizza med tun, søde kartofler og frisk basilikum