Dagen derpå - 10 myter om tømmermænd

Ristede rugbrødsklappere med tunsalat lavet på skyr

IMG_3303

Ingredienser til tunsalaten (nok til to stykker hele rugbrød):
1 dåse tun i vand
½ hakket rødløg
2 spsk skyr
1 lille revet gulerod
½ dl ærter
Lidt frisk citronsaft
Salt og peber

1. Vandet hældes fra tunen og den blandes med de øvrige ingredienser
2. Tunsalaten smages til med salt, peber og citronsaft
3. Rist rugbrødet og skær det i halve
4. Skær ½ avocado ud og lig på det ene halvdel
5. Server halvdelen af tunsalaten ovenpå den ene rugbrødshalvdel med avocadoen
6. Top med et hårdkogt æg skåret ud i tern
7. Lig den anden rugbrødshalvdel ovenpå

Jeg er stor fan af tun, så er det sagt!
Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk minimum 2 gange i ugen til hovedmåltider, eller en gang om ugen til hovedmåltid og næsten hver dag som pålæg. Fisk indeholder mange vigtige næringsstoffer, men mange får ikke fisk nok. Jeg tror ikke man tænker over, at dåsefisk faktisk også tæller med. Det er langt nemmere at skulle åbne en dåse tun eller torskerogn i forhold til at tilberede en fisk.
Dog skal fiskeindtaget varieres mellem fede fisk, som fx laks, sil og makrel og magre fisk som fx torsk, tun og rødspætte. Alt i alt bør man i løbet af en uge spise 200-300 g fisk.

Tun i vand er en mager fisk. En dåse tun indeholde 115kcal, 0g kulhydrat, hele 25g protein og 1g fedt. Den vil maksimere muskelopbygningen og mætheden, da tun er en sand proteinbombe. En enkelt dåse tun vil dække 25 % af dit protein dagsbehov. Det er vigtigt for os at få nok proteiner. Alle proteiner er opbygget af aminosyrer. Der findes ca. 20 forskellige, hvoraf 8 er livsnødvendige for mennesker, fordi vi ikke selv kan danne dem, og vi må derfor få dem igennem vores kost.
Derudover indeholder tun kalium, D-vitamin samt selen, som er med til at styrke vores immunforsvar, da det fungerer som en antioxidant i kroppens celler.

Hvis man spiser 1-2 fiskemåltider om ugen og jævnligt spiser fiskepålæg til frokost, kan man erstatte noget af det mere fedtholdige kød i kosten, sådan at det samlede daglige fedtindtag sænkes. På den måde kan man aktivt forebygge overvægt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagen derpå - 10 myter om tømmermænd