Couscous med rejer og basilikumsdressing

Vita Boost

Først og fremmest vil jeg gerne lige beklage, at jeg i mit sidste indlæg fik skrevet, at couscous ikke indeholder gluten. Jeg forvekslede det med quinoa, for couscous er desværre også én af de mange produkter, som indeholder gluten.

Som jeg fik nævnt i indlægget før, vil jeg det næste stykket tid skære ned på glutenholdige produkter, for at se om det har en positiv effekt på mine problemer med maven. Der er gluten i rigtig mange produkter, og det kan være svært at vænne sig til at finde mættende alternativer og omlægge sin livsstil. Specielt her i sommerferien, hvor der er mange spiseaftaler med venner og veninder. Derfor har jeg besluttet mig for, at jeg går på den såkaldte FODMAP kur, når den første rigtige hverdag starter for mig her d. 26. august. Jeg vil senere hen lave et indlæg, hvor jeg beskriver kuren nærmere, men det er kort sagt en kur, hvor man udelukker en lang række kulhydrater. Navnet FODMAP dækker over 5 grupper af kulhydrater, som efter en lang række af undersøgelser har vist sig, at være særligt generende over for en tarm, der allerede er irriteret i forvejen. FODMAP-kulhydrater har det tilfælles, at de kan være svære at optage i tyndtarmen. Man udelukker altså en række af disse 5 forskellige kulhydrater i 4-6 uger, hvorefter man kan indfører nogle af dem lige så langsomt i ens kost, for at finde ud af hvilke fødevarer maven reagerer på.

Det bliver svært at omlægge sin livsstil i denne periode, men jeg har heldigvis fået min søde veninde med på idéen, så vi kan støtte hinanden og give hinanden inspiration.

vita boost.Heldigvis er jeg så heldig, at jeg arbejder i en smoothie butik inde i torvehallerne her i København. Konceptet er helt fantastisk for folk som mig, der har laktoseintollerance samt for folk med gluten og hvede allergi. Der bliver solgt utallige antal forskellige smoothies, som indeholder frisk frugt eller grøntsager og nogle af dem også soyamælk i stedet for almindeligt mælk. Derudover har ejerne bag butikken også udviklet et super lækkert glutenfrit paninibrød som bl.a. er lavet på alm. og groft rismel samt en lang række andre ingredienser. Det kan selvfølgelig ikke erstatte almindeligt brød hundrede procent, men det er et fantastisk alternativ, hvis man som gluten allergiker savner konsistensen af brød. Ydermere sælges også nogle skønne økologiske chokoladefibermuffins, som tilmed også er glutenfri. De indeholder bl.a. økologiske glutenfrie havregryn, 70% mørk chokolade, banan, appelsin saft + skal og kokos. De går som varmt brød, så jeg er vist ikke den eneste der er helt vilde med dem.

vita boostLaktosefrie smoothies med friske frugter eller grønt

glutenfrisandwichGlutenfrie sandwich. Alle med avocado, spinat eller ruccola, forskellige dressinger som fx hjemmelavet urtehummus, basilikumspesto, grov sennep eller hjemmelavet artiskokpuré og dertil enten seranoskinke, laks eller som vegetar med soltørrede tomater

Indlægget her er lavet med henblik på at åbne øjnene op for folk med bl.a. allergi overfor en række fødevarer. Der findes en masse gode alternativer, især her i København, så hvorfor ikke udnytte det?
Vita Boost er både at finde i Torvehallerne i København samt på Godthåbsvej på Frederiksberg.

 

3 kommentarer

 • Nk

  De er så lækre deres muffins! Vil gerne selv finde ‘opskriften’ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Det er de virkelig. Har selv prøvet at lave dem et par gange på arbejdet, og det er virkelig ikke svært. Har ikke de præcise mål men i det store hele er det banan, kokos, kakao, glutenfrie havregryn, mørk hakket chokolade, æg, appelsinsaft og skal der blandes sammen og bages i ovnen.
   Kh Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nk

  Hov meget sent jeg ser dit svar!
  Ja okay må jeg lige få prøvet så! Der er da også fiber husk i ikke?
  Synes slet ikke bananen kan smages 😀 men de er dejlige svampet!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Couscous med rejer og basilikumsdressing