Orientalske kødboller

Pad thai med kylling og rejer

 photo phadthairet_zps80b936b8.jpg

Jeg har fundet ud af, at det bestemt ikke behøves at være kedeligt at leve på Fodmap dieten. Især aftensmaden har masser af muligheder, og der findes et hav af retter, man stadig kan lave. Dog skal man sørge for, at skifte ingredienser som fx. løg, hvidløg, bulion mm. ud med fx friske og tørrede krydderurter, soya, ingefær, fiskesauce og andet, så maden stadig forbliver smagfuld og lækker.
Som jeg førhen har nævnt, er min kærlighed til det asiatiske køkken meget stor. Jeg har netop været så heldig, at få en kogebog om det thailanske køkken og hele historien bagved af mine veninder i fødselsdagsgave. Jeg glæder mig meget til at nærstudere den, og få læst en masse bagom alle retterne, ingredienserne og hele deres madkultur.
Min favoritret er helt klart kylling i rød karry og kokosmælk, som du kan finde opskriften på lige her. Problemet er desværre bare, at den røde karrypasta indeholder hvidløg og andet, som Fodmap dieten ikke tillader, og det kræver, at man enten laver den selv helt fra bunden, eller tilsætter andre smagsgivende komponenter, som fx soya, ingefær, koriander, fiskesauce og chilli. Jeg lavede rette i går sammen med en veninde, og det blev en stor succes trods manglen på den røde karrypasta.

I går stod den igen på thai mad, og denne gang en ret, som jeg er helt vildt med, men aldrig har prøvet at lave selv. Retten kaldes Pad thai og er meget populær i det thailandske køkken. Jeg fandt forskellig inspiration på diverse sider på nettet, men rettede selv opskriften til, så den passede til mine krav i forhold til Fodmap. Den blev som følgende..

Til retten skal du bruge (ca. 4 personer):
½ pakke risnudler
4 æg
2 kyllingebryster
200 g rejer/tigerrejer
1 stykke ingefær (ca. 5-6 cm)
1-2 små chillier (efter smag)
3 forårsløg (kun den grønne del)
1 rød peberfrugt
250 g gulerødder
4 spsk soja
3 spsk sesamolie
2 spsk oystersauce
2 spsk sukker
50 g saltede peanuts
1 lime
Friske koriander (kan undlades)

1. Lig risnudlerne i en skål og tilsæt kogende vand, til risene er dækket. Lad dem stå i 20min., i mens du forbereder resten (dernæst hældes vandet fra)
2. Skræl gulerødder og skær gulerødder og peberfrugt i tynde strimler. Hak ingefær, chilli og forårsløg fint
3. Skær kyllingen i mindre strimler
4. Varm olien i en wok og kom kyllingen i. Brun kødet og tilsæt hakket ingefær
5. Kom dernæst gulerødder, peberfrugt og rejer i og steg og lad det hele simre et par minutter
6. Tilsæt soja, sesamolie, sukker og oystersauce og lad det simre ydeligere
7. Kom nudlerne i og varm det hele godt igennem. Vend hele tiden ved at ryste wok’en og bruge en grydeske, så nudlerne ikke brænder på. Det skal gå stærkt, så friskheden bevares
8. Flyt blandingen til side på panden, kom lidt mere olie på panden og slå æggene ud. Steg dem stive og bland dem sammen med resten af blandingen
9. Skær limene i både
10. Vend forårsløg i retten og top den med friske koriander, saltede peanuts og limebåde

 photo 5023294c-0800-46c7-b939-7fa6e1c2fe34_zps2a16f8c7.jpg

 photo ad3d889a-5be8-473e-8283-70fb0a5dc24c_zps4d7f12b3.jpg

2 kommentarer

 • Karoline

  HEL FANTASTISK BLOG! Elsker dine (mega) nemme sunde opskrifter! tror jeg har gemt over halvdelen! Følger dig nu på bloglovin, fb og instagram!
  Hvis din blog skulle være endnu bedre kunne det være fedt med nogen tips til forskellig trænning 😉 KH karoline. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Karoline.
   Tusind tak for de søde ord, jeg er glad for du synes om mine nemme opskrifter. Går meget op i, at det er noget de fleste kan lave uden for mange ‘mærkelige’ ingredienser.
   Tak for tippet om hvad jeg kan gøre bedre, jeg har allerede planlagt flere indlæg om træning og er selv ved at afprøve forskellige hold i fitness, så jeg kan dele mine erfaringer.
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Orientalske kødboller