Bagt frugtmüsli med skyr

ShapeUp app

 

shape up

Jeg vil lave en lille anmeldelse af denne app, efter mine studiepiger introducerede mig for den. App’en kaldes ShapeUp og er udviklet af Sillens AB, og har fået rigtig gode anmeldelser af mange brugere.

Der findes i dag et hav af app’s som kan hjælpe dig til at tabe dig, holde vægten, eller hvad det nu er, du ønsker. Det er ingen hemmelighed, at hvis man ønsker at smide nogle kilo, er træning ikke kun vejen frem. Faktisk siger man, at 80% af udbyttet kommer fra den kost man indtager.
Denne her app er utrolig nem og overskuelig at gå til.

shape up app.
Shape up er primært gratis, men du kan også opgradere til en guldprofil, hvis du ønsker adgang til flere gode funktioner. Forskellen på at være gratis medlem og betalende, er dog ikke så stor.

IMG_3723
App’en er en kalorietæller, kost- og træningsdagbog. Den kan bruges til et vægttab, hvis du ønsker at holde din vægt eller blot for at slå en enkelt fødevares energiindhold op. Den holder nemlig styr på, hvor mange kalorier du bør indtage for at opnå det ønskede mål, som du selv sætter.

IMG_3719
Først og fremmest skal du oprette din egen profil; vægt, ønskede målvægt, ønskede vægttab pr. uge og evt. før billede. Den vil automatisk udregne dit BMI, og fortælle dig, hvorvidt du er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig.

IMG_3727
Du noterer, hvad du har indtaget i løbet af dagen, og app’en vil holde styr på regnskabet for dig.

IMG_3720
Du får også mulighed for at notere evt. motion ind i regnskabet.

IMG_3721
Shape up har en database med næsten alle madvarers energiberegninger,
hvilket gør det meget nemt at holde styr på dine kostvaner. Hvis ikke fødevarerne findes i systemet, kan du selv oprette dem, og endda også oprette dem via en QR kode.

IMG_3724
Du kan se en samlet oversigt via et diagram og følge dit eget forløb, både mht. vægt og taljemål.

IMG_3725

App’en er en rigtig god måde at holde motivationen oppe på. Derudover giver den dig et indblik i de forskellige fødevareres næringsindhold, hvilket gør det mere overskueligt, at gennemskue hvilke fødevarer man skal holde sig fra, og hvilke der er gode.
Du har oftest din iphone med dig overalt, og det er derfor nemt løbende at notere, hvad du har indtaget, så du ikke glemmer det i løbet af dagen.

Et minus ved den kan dog være, at det er besværligt så snart man spiser ude, idet man skal veje den mad, som man spiser og indsætter i shape upp. Man vil dog hurtigt finde ud af hvad de forskellige fødevarer vejer (fx et stykke rugbrød), og det vil med tiden blive lettere at bruge.

Er der nogle af jer der har prøvet denne her app, og hvad synes i om den? Kender i til andre apps, man burde afprøve?

2 kommentarer

 • Anna

  Jeg har brugt den en del – jeg er egenligt glad for den.
  Særlig den der “scan stregkoden” funktion 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup1356035903593

   Hej Anna.
   Fedt at høre at du har haft succes med den!
   Ja ‘scan stregkoden’ er da bare for genial 🙂 Ofte bliver man lidt i tvivl omkring, hvad man skal indtaste den enkelte fødevare under, og så undgår man fejl.
   Vh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt frugtmüsli med skyr