Gulerods-pastinaksuppe med ingefær, chili og kokos
På de kolde og triste efterårsaftener, findes der ikke noget bedre end en varm suppe at varme sig på. Rodfrugter er jo netop i sæson lige nu, så hvorfor ikke udnytte det? Jeg havde en helt masse rodfrugter liggende i mit køleskab, og de skulle bruges til noget godt. Det blev derfor til en gulerods-pastinaksuppe med forårsløg, revet ingefær, lidt chilli og kokosmælk til at gøre suppen mere cremet. Ofte gør man brug af bolion, for at gøre en suppe smagfuld, men idet den skulle være fodmap venlig, fik den i stedet smag fra forårsløg, chilli, ingefær, soja, salt og peber. Derudover er den også laktosefri, så de fleste kan være med.
Du skal bruge (ca. 2 personer):
350 g gulerødder
100 g pastinak
Olie til stegning
3 forårsløg
Chili (efter behov)
2 spsk revet ingefær
1 lille dåse kokosmælk (125 g)
2 spsk citronsaft
Soja
Salt og peber
1. Skræl gulerødder og pastinak og skær begge dele i grove stykker
2. Sautér dernæst grøntsagerne i en pande med lidt olie. De må gerne sautere i 5-10min. under omrøring men ikke blive brune
3. Hak i mens forårsløg og chili i mindre stykker og riv ingefæren på et rivejern
4. Kom forårsløg, chili og ingefær på panden sammen med de andre grøntsager, og lad det simre i ydeligere 2 min. 5. Kom ca. 6 dl vand på panden og krydr godt med salt og lidt soja (hvis du ikke er på fodmap, kan du tilsætte 6 dl bolion i stedet og undlade sojaen senere hen)
6. Kom låg på og lad det hele koge i 20 min. indtil grøntsagerne er blevet helt møre
7. Blend dernæst suppen til en ensartet masse med en stavblender
8. Tilsæt kokosmælken og kom den tilbage i panden og lad den simre i 5 min.
9. Smag suppen til med citron, soja, salt og peber. Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen ønskes mere flydende
Topping:
1 gulerod
Græskarkerner
1 forårsløg
Lidt ingefær
1. Skræl guleroden og sker den i mindre tern
2. Varm en pande op med lidt olie og lad gulerødderne stege på panden i et par minutter
3. Inden gulerødderne tages af panden, tilsættes græskarkernerne, og de ristes indtil de bliver gyldne
4. Snit ingefær og forårsløg fint
5. Top suppen med ristede gulerødder og græskarkerner, snittet forårsløg og ingefær
Jeg synes suppen mætter enormt meget i sig selv, men man kan med fordel servere lidt brød til.
Suppen her indeholder en masse gode fibre fra rodfrugterne, som gør, at den mætter rigtig meget. Tilmed indeholder den sundt fedt fra kokosmælken. Både ingefær og rodfrugter er gode for immunforsvaret – rodfrugter indholder nemlig en helt masse c-vitamin. Derfor er suppen perfekt nu her, hvor vejret bliver koldere, og forkølelsen har en tildens til at snige sig ind på os. VELBEKOMME!
Mums, lyder vildt lækkert! Elsker selv suppe her til den kolde tid. Men har et enkelt spørgsmål: kommer den ikke til at være lidt kvalmsød? altså, har føret lavet pure af gulerod og andre rodfrugter, hvilket blev rigtigt godt, men det blev sådan lidt kvalmende sødt i længden.
Tak for en god blog!
/Daniel
valsbyblog.dk