Sunde morgenmadsvafler

Oreo lime cheesecake med hvid chokolade

 photo a90a214a-e145-4436-9534-e1b5aa8b7965_zpsd5629775.jpgDenne her kage er nok den bedste kage jeg nogensinde har smagt! En sprød Oreo bund toppet med en blød mascarponemasse med hvid chokolade og et twist af lime. Det søde og det syrlige spiller helt perfekt sammen, og kagen er god at servere på en lun sommerdag.
Kagen er enormt nem at lave, men kræver at du forbereder den dagen forinden den skal serveres, da den skal stå i køleskabet natten over. Jeg gik i gang med at bage den, tre dage før den skulle serveres. Kagen kan i øvrigt holde sig rigtig godt, så hvis du ikke venter 10 gæster til eftermiddagskaffe, er der kage til et par dage. Win win!

Opskriften er fundet på Copenhagencakes.com. Hun er er en af mine favoritbloggere, især på grund af hendes mange flotte billeder. Jeg bliver enormt inspireret, og hendes flotte billeder, får mig til at få lyst til at gå i køkkenet med det samme.

Du skal bruge (ca. 10 personer):
300 g hvid chokolade
2 ruller Oreos
40 g smør
4 pastauriserede æggeblommer
3 spsk flormelis
250 g mascarpone
250 g cremefraiche 9 %
Saft og skal af 2 økologiske lime
1,5 dl fløde
2 blade gelatine (husblas)

1. Start med at tag de to gelatineark og læg det i blød i koldt vand som anvist på pakken
2. Smelt nu den hvide chokolade over et vandbad. Det er vigtigt, at du lader chokoladen køle en smule af
2. Smelt dernæst smørret i en gryde ved svag varme. Knus dernæst Oreos’ne godt og bland dem med smørret
3. Oreo-smør blandingen trykkes ned i en smurt springform med en diameter på ca. 24 cm
3. Kom æggeblommerne i en skål sammen med flormelis, og pisk til massen bliver lys og luftig. Vend mascarpone, cremefraiche, lime og limeskal heri
4. Pisk flødeskummen i en anden skål og vend den luftigt i mascarponemassen eventuelt med en dejskraber
5. Vend tilsidst den smeltede hvide chokolade i mascarponemassen. Vrid gelatinebladene fri for vand, kom dem i en skål og varm dem op i mikroovnen til de er flydende – den må ikke koge. Lad det afkøle og rør dem dernæst i mascarponemassen. Hæld massen udover Oreo-bunden. Stil kagen på køl, og lad den som mimimum stå i køleskabet natten over så den mascarponemassen er stivnet

Limesirup
1 dl sukker
1 dl limesaft
1 blad gelatine (husblas)
Pynt: Blåbær og flormelis

1. Start igen med at at lægge gelatinearket i blød i koldt vand som anvist på pakken
2. Hæld limesaft og sukker i en gryde og bring det i kog. Skru dernæst ned på svag varme og lad det simre i 3-4 min.
3. Gelatinearket vrides for vand og tilsættes til sukker/limesaften, mens det er varmt. Rør rundt så det opløses. VIGTIGT: det er vigtigt, at du lader siruppen køle af inden den hældes over kagen, da den ellers vil falde sammen
4. Stil kagen i køleskabet i endnu et par timer
 og top den dernæst med blåbær og sig lidt flormelis udover

 photo a0e4c812-2a70-4e55-a9e8-c34e0083c16c_zps4442a23b.jpg
 photo 7432d9da-b139-45a2-8a0a-ee377f92afca_zpsc181bd26.jpg

4 kommentarer

  • Trine K

    Den skal klart lavs til min kærestes fødselsdag – Tror han er lidt afhængig af OREOS 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hej Trine
      Hvis din kæreste er vild med Oreos, kan han ikke andet end elske denne kage!! God fornøjelse med det 😉
      KH.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hi Christina! I just found your blog. Thanks for sharing this yummy recipe. Your cheesecake looks so great!
    Would you like to have a look at my cheesecake!? It might inspire you too! 🙂 Here is my blog http://www.thetuliproad.com

    Wishing you a perfect weekend!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hi Lale 🙂
      I’m so glad to hear that you like the recipe. Unfortunatly it’s in danish. I will definitely have a look at yours too.
      Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde morgenmadsvafler