Boghvedegrød med kanel og banan
Som jeg har beskrevet i et tidligere indlæg, er jeg fra i søndags begyndt på en Low Fodmad diæt, da jeg efter min udelukkelse af laktose produkter, ikke har kunne mærke nogen forskel. Der må derfor være andre fødevarer, som jeg reagerer på. Denne diæt skulle være god til at finde ud af, hvad man skal holde sig fra, fordi man i 6 uger skal afholde sig fra samtlige fødevarer, hvorefter man langsomt indtager dem i kosten igen, og mærker efter om maven reagerer eller ej.
Da mængden af havregryn kun må være på max. 25g pr portion, er det ikke helt nok til at mætte mig om morgenen, selvom jeg også ofte tilsætter en masse forskelligt frugt, nødder og rosiner. Frugtmængden og valget af frugt er også begrænset, og rosiner er ikke tilladt, så nu må jeg finde på noget andet end jeg plejer. Jeg købte mig derfor nogle boghvedegryn, og lavede en skøn skøn morgengrød forleden morgen.
Boghvedegryn
Boghvedegryn indeholder ikke glutendannede elementer, og tåles derfor af de fleste. Da grynene er glutenfri, er de derfor let fordøjelige. Maven bliver ikke sat på hårdt arbejde, når den skal omsætte maden, hvilket er en af grundende til, at gluten udelukkes fra denne diæt. Boghvedegrynene er gode, fordi de indeholder en del protein og aminosyren lysin, som er en af de 8 essentielle aminosyrer, kroppen ikke selv kan danne. Mange tror at aminosyrer kun findes i animalske fødevarer, men det er helt forkert. De findes i mange andre fødevarer, og her bør vegetarer og veganere især være opmærksomme på at få deres behov dækket. Det kunne bl.a. være i form af frø, nødder, bønner samt gryn.
Til 1 portion skal du bruge:
1/2 dl boghvedegryn (jeg brugte disse)
1/2 – 2 dl mælk eller soyamælk (findes her)
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
1/2 eller en lille banan
Nogle af ingredienserne kan være svære at finde i supermarkederne, og er derfor linket til online i ovenstående links.
1. Boghvedegryn, mælk, salt og kanel blandes i en gryde og sættes i kog
2. Hver opmærksom på at røre rundt i gryden jævnligt, så grøden ikke brænder på
3. Når grøden koger skrues ned på svag-middel varme, og den koger videre i 10min. indtil grynene er blevet blød (tilsæt evt. mere mælk)
4. Mos den halve banan og bland den med grøden så snart den er færdig
5. Top evt. grøden med stykker af banan, hakkede mandler og drys med kanel
Hej 🙂
Jeg er også lige startet på low Fodmap, så det har været lidt rart at kunne følge med hos dig som er startet en uges tid før mig. Jeg kender ikke nogen der har været på low Fodmap, men jeg har været på det i en uge nu og jeg synes faktisk at jeg har haft lige så meget, hvis ikke mere, oppustet mave og ondt i den her i denne uge.
Hvordan har du oplevet de første uger? Håber det er okay jeg spørger 🙂