Sundere nutella lavet på kikærter
Der findes kun én god grund til, at jeg ikke har et glas Nutella stående i køkkenskabet – Jeg ville spise Nutella hver eneste dag!
Jeg elsker virkelig Nutella, men desværre er det ikke det sundeste. Selvom Nutella indeholder hasselnødder, så er nøddecremen fyldt med sukker og mættet fedt. Derfor har jeg lavet mig en sund udgave. Naturligvis kan den ikke sammenlignes med den ‘rigtige’ slags, men det er et godt alternativ, som kan spises med god samvittighed.
Den hjemmelavede kikærte-Nutella indeholder stadig en del kalorier, men er samtidig også mættende fordi den indeholder en del proteiner fra kikærterne. De tommer kalorier fra sukkeret er i stedet skiftet ud med naturligt sukker fra dadlerne, som indeholder en masse gode vitaminer, mineraler, sundt fedt og masser af fibre. Den er meget simpelt at lave, og kan i hvert fald holde sig i køleskabet en uges tid.
Du skal bruge:
1 dåse (400g) udblødte kikærter
100 g dadler uden sten (findes her)
1 spsk. god raw kakao (findes her)
1 tsk. ren vaniljepulver (findes her)
2 spsk. neutral olie
Lidt vand
1 knivspids salt
Ikke alle produkterne findes i supermarkederne, og er derfor at finde online via overstående links.
1. Blend det hele sammen med en blender til massen opnår en cremet konsistens
2. Tilsæt om nødvendigt mere væske/olie og smag den til med salt og eventuelt ekstra kakao alt efter hvor intens du ønsker din Nutella
3. Opbevar nutellaen på køl og kom den på hjemmebagt brød
Gud hvor lyder det bare lækkert! 😀 Go ide at lave den på kikærter 🙂