Flødeboller med ingefær- og havtornskum

Quinoa granola

granola-med-quinoaJeg plejer altid at lave min egen müsli/granola, da jeg på den måde 100% ved, hvad jeg spiser. Ofte er de müslier du kan købe i supermarkederne propfyldt med en masse sukker, og hvorfor ikke lave den selv? Det tage virkelig ikke lang tid, og du kan selv bestemme, hvad du kommer i, i stedet for fx at skulle sidde og sortere rosinerne fra, fordi det er noget af det værste du ved.

Den müsli jeg plejer at lave, finder du opskriften på lige her. Men denne gang havde jeg lyst til at forny den lidt, og fandt denne opskrift i stedet. Her er nogle af havregrynene erstattet med quinoa. Quinoa er smækfyldt med protein og sundhed! Hvis du har lyst til at læse om alle de fordele, ved de såkaldte ’super grain’, kan du læse det i indlægget lige her.
I stedet for kun at søde med honning eller ahornsirup, som jeg plejer, har jeg i denne opskrift lavet en blanding af ahornsirup, brun farin, kokosolie og revet citron. Derudover er der tilsat en tsk ren vaniljepulver.
Nødder og frø kan du selv variere efter ønske eller hvad der er i skabene derhjemme.

Du skal bruge:
100 g quinoa
300 havregryn
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g kokosmel
50 g hakkede mandler
1 tsk ren vaniljepulver (fra urtekram)
2spsk brun farin
3 spsk ahornsirup (eller anden form for sirup/honning)
2 spsk kokosolie
Skal af ½ citron

1. Start med at skylde quinoan i koldt vand og sig det fra igen.
2. Bland quinoa og havregryn med solsikkekerner, græskarkerner, mandler kokos og vaniljepulver
3. Bland farin, ahornsirup, kokosolie og citronskal sammen i en gryde og lad det smelte
4. Hæld blandingen over de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen
5. Læg müslien på en bageplade med bagepapir og bag det ved 180 grader i ca. 25 min. Hver meget opmærksom på at røre rundt i det ca. hvert 10min, så du er sikker på, at det ikke brænder på
6. Lad müslien afkøle før du kommer det i en lufttæt beholder

Server granolaen på din yoghurt, skyr eller græske yoghurt til morgenmad eller som mellemmåltid.

IMG_6238IMG_6245IMG_6247IMG_6240

   

2 kommentarer

  • Hvordan er quinoaen, når man ikke koger den?? Havde tænkt på at lave noget lignende, men ville koge quinoaen inden den kommer i ovnen 🙂

    God weekend! xx
    Anna // http://healtybanana.wordpress.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • healthup

      Hej Anna.
      Quinoaen bliver rigtig lækker sprød. Jeg har ikke selv prøvet at koge den inden jeg kom den i ovnen, men tvivler på at den vil blive lige så sprød, og det er jo netop det, man er ude efter, når man laver en granola, der skal toppes på yoghurten. God fornøjelse med det!
      Kh. Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødeboller med ingefær- og havtornskum