Sund æggesalat

Sunde påskeæg

Da jeg holdt påskefrokost i fredags for min familie, skulle der selvfølgelig også stå påskeæg på bordet. Jeg orkede ikke flere af de kedelige og billige chokoladepåskeæg, som man kan købe i netto, så jeg besluttede mig for at lave nogle selv. Faktisk brugte jeg bare opskriften på de raw chokokugler, som jeg lavede forleden, og tilsatte lidt ekstra ingredienser dertil i form af kokos, appelsinsaft og mørk chokolade. Derudover lavede jeg dem ikke runde, men formede dem som påskeæg og beklædte dem med mørk smeltet chokolade.

Selvfølgelig indeholder æggene også en del kalorier, men der er tilgengæld flere sunde næringsstoffer i dem end traditionelle påskeæg med marcipan.

Du skal bruge:
125 g dadler
½ banan
1 dl mandler
2 tsk kakao
1 tsk pulverkaffe opløst i en smule kogende vand
1 spsk friskpresset appelsinsaft
1 spsk kokos
100g mørk chokolade

1. Stenene fjernes fra dadlerne
2. Alle ingredienserne blendes rigtig godt indtil massen er blevet ensartet (det kan være en god idé at blende mandler til mandel mel først)
3. Massen stilles på køl i et par timer, hvilket gør massen nemmere at arbejde med
4. Dernæst trilles de til påskeæg (de kan være rigtig svære at trille, da massen er meget ‘smattet’, men det hjælper meget at vaske hænderne ind i mellem)
5. Chokoladen smeltes over et vandbad
6. Æggene beklædes med mørk chokolade (de kan være svære at arbejde med – brug forsigtigt en spsk.)

IMG_3551
7. Pynt æggene med frysetørrede hindbær, hakkede hasselnødder eller andet du har derhjemme inden chokoladen smelter
8. Lad æggene køle helt af i køleskabet

IMG_3575

I kan også se min opskrift på oreo påskeæg lige her. De er nu langt fra en sundhedsbombe, men så tager jeg nu hellere en ekstra løbetur, for at få lov til at spise nogle af dem. De smager himmelsk!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund æggesalat