Asiatisk inspireret kyllingegryde

Omelet med hjemmelavet pesto og fyld

På Low Fodmap dieten er det noget af en omvæltning for mig, at skulle vende mig til ikke at spise rugbrød til frokost, som jeg ellers er meget glad for. Rugbrød er jo så dansk som noget kan blive, og meget nemt at have med sig i skole og på arbejde. Idet rug, hvede og byg ikke er tilladt, må jeg finde på nogle alternativer. Det skal både være frokost jeg kan spise herhjemme samt tage med mig på farten.
Æg er blevet en meget stor del af min nye kost, da æg har et højt indhold af protein, som holder mig mæt i længere tid. Det er dog nemmest at lave herhjemme, og det bliver oftest i form af en omelet med krydderurter, en masse forskelligt grønt og fisk eller kyllingepålæg. Udover at være velsmagende og mættende, kan jeg mærke, at jeg føler mig mæt på en meget mere behagelig måde.

omelet.omeletTil mine omeletter bruger jeg:
2 æg
Friskhakket basilikum
Salt og peber
Hjemmelavet pesto
Forskelligt grønt (fx rød peber, spinatblade, squash, agurk, tomat)
Kyllingepålæg, skinke eller tun

1. Pisk æggene sammen med den friskhakkede basilikum, salt og peber
2. Steg omeletten på hver sin side på en varm pande med olie
3. Tag omeletten af panden og fyld den med hjemmelavet pesto, hakkede grøntsager og fx strimlet kyllingepålæg

På en Low Fodmap diet kan det være svært at finde en pesto, som ikke indeholder hvidløg. Urtekram har dog lavet en ren basilikumspesto, men det er langt billigere at lave den selv. Opskriften kan findes lige her. Kapersene kan evt. undlades, men giver en god saltet smag.

Omeletten kan varieres som man har lyst. Jeg bruger oftest bare det, jeg har liggende i min grøntsagsskuffe, og det restepålæg jeg nu har eller åbner en dåse tun.

IMG_5629
Frokost på farten
Som jeg førhen har nævnt, er det vigtigt at forberede sin frokost, da det er meget svært at købe noget ude. Det lykkedes mig derfor at lave en æggewrap sidst, da jeg skulle med toget. Det var også en stor succes og klart noget, jeg vil benytte mig af fremover. Den bestod af 2 æg, friskhakket basilikum, hjemmelavet basilikumspesto, gul squash fra mine forældres egen have, rød peber og skinkepålæg.

togfrokost

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk inspireret kyllingegryde