Laktosefri chokoladeis med chili og chokoladestykker

Mathilde mild kakaoskummetmælk

laktosefri-kakaomælk
Efter jeg blev konstateret laktoseintollerant, har jeg virkelig fået øjnene op for, hvor lille et marked der er for det her i Danmark. Selv i Tyskland og især Sverige, som jo er landende lige op til Danmark, fås langt flere produkter uden laktose end der gør herhjemme.
At leve uden laktose er bestemt ikke så slemt, som jeg frygtede i starten, og da slet ikke i forhold til den Fodmap diet, jeg forsøgte mig ud i. Den gav mig virkelig en følelse af, hvor svært det må være at leve efter en stram diet, hvad enten grunden til det er.

Indlægget her er ikke sponsoreret af nogen art, men er af egen interesse bragt på bane, da kakaomælk kan være svær at erstatte, hvis man lever uden mælkeprodukter. Jeg har forsøgt mig ud i en soja udgave, som faktisk var rigtig god, men stadig lidt anderledes end den klassiske Mathilde kakaomælk. MEN MEN MEN… nu har Arla endelig lanceret et nyt laktosefrit produkt, som overraskende nok er Mathilde kakaomælk, men dog i den milde udgave, som indeholder knap så meget sukker (men det skal man jo bestemt ikke klage over 😉 ) Tidligere fandtes udgaven kun i lav laktose, men de har nu lavet en udgave helt fri for laktose, hvilket også tydeligt er mærket på kartonen.
Jeg har endnu ikke fået den købt, da det først netop er gået op for mig, at den er kommet på markedet, men det skal helt klart ske snarest muligt, og helst i selskab med nogle nybagte boller på en kold efterårsdag.

8 kommentarer

 • Matilde Bech

  Wuhu, en dejlig nyhed.
  Den må jeg prøve!
  Har lige fået konstatere laktoseintollerance for en måned siden, så derfor er din blog bare toppen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Mathilde.
   Er glad for at høre, at min blog er gavnlig for dig. Det er nu ikke så slemt at være laktoseintollerant, hvis du spørger mig, men det gør det helt klart lettere at markedet for laktosefrie produkter bliver større og større 🙂 Juhuuu!
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ziva

  Ved ikke om du kener den men man kan få en rigtig god kakao rismælk, som bare er super lækker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Ziva.
   Det lyder ikke dårligt, tak for tippet! Desværre et det jo sådan, at mælkeerstatninger har en meget ringere ernæringskvalitet end alm. mælk/laktosefri mælk. I rismælk er der en del kulhydrat og nærmest ingen protein, men kakaomælken fra Arla er selvfølgelig også noget man vælger at købe, når man har lyst til at synde lidt, så derfor skal det jo heller ikke altid komme an på det 🙂
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Fedt indlæg! Har selv ledt efter kakaomælk uden laktose længe 🙂 Men ved du, hvor den forhandles? Og tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Christina.
   Nu er den endelig kommet!! Det er så skønt! Jeg ved den fås i Føtex, kunne også forestille mig Irma, Super Best, måske Super Brugsen, hvis du har nogle af butikkerne i nærheden.
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Fedt, den må jeg prøve. Har savnet kakao helt vildt siden jeg jeg fandt ud af at jeg er laktoseintollerant

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Sabina.
   Jeg har det præcis på samme måde!! Og så kan den jo også varmes op og nydes som varm kakao her i vinterperioderne 🙂
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laktosefri chokoladeis med chili og chokoladestykker