Speltcupcakes med blåbær
I sidste uge var min veninde og jeg i gang med at eksperimentere i køkkenet. Jeg har, som jeg tidligere har nævnt, fået sponsoreret en masse lækre økologiske varer fra Svansø. Det er virkelig sjovt at være kreativ, og finde på nogle opskrifter ud fra de produkter og fødevarer man nu har i sit køkkenet.
Det blev derfor til nogle lækre speltcupcakes med en økologisk blåbærmarmelade fra Svansø. De er primært sødet med banan, ren vaniljepulver og kokos, dog er der tilsat en smule rørsukker, men det kan med fordel undlades, da de er ret søde i sig selv. Smøren er skiftet ud med en smule rapsolie og solsikkekerner. Derudover er hvedemelet skiftet ud med sigtet speltmel, og bliver derved Fodmap venlige.
Du skal bruge:
2 modne mosede bananer (ca 200g)
1 æg
½ dl rapsolie
30 g Svansø økologisk rørsukker
30 g Svansø økologiske solsikkekerner
80 g sigtet speltmel
20 g Svansø økologisk kokosmel
1 tsk bagepulver
½ tsk ren vaniljepulver
Svansø økologisk blåbærmarmelade
1. Start med at riste solsikkekernerne i ovnen ved ca. 150 grader i et par minutter (hold øje med dem, de brænder let på) eller på en pande. Lad dem køle af
2. Mos bananerne og bland dem sammen med æg, olie, sukker og pisk grundigt
3. Blend kokosmelet fint
4. Blend også solsikkekerner i ønskede konsistens
5. Tilsæt det blendede kokosmel, solsikkekernerne, bagepulver, vaniljesukker og pisk det hele godt
6. Lig ca. 1½-2 spsk kagedej nederst i en muffinsform, dernæst 1 tsk blæbærmarmelade og ca. 1½-2 spsk kagedej ovenpå igen
7. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 30min.
Pynt evt. kagerne med marmelade-icing
Marmelade-icing:
30 g smør
100 g flormelis
60 g Svansø økologisk blåbærmarmelade
1. Smuldr smørret i flormelissen og tilsæt blåbærmarmelade
2. Pisk først massen ved lav hastighed til det hele er blandet, og skru dernæst op på høj hastighed til det er let og luftigt
2. Pynt kagerne med marmelade-iching
Ingen kommentarer endnu