Basilikumomelet med parmaskinke, brie og pesto
Jeg lavede denne simple omelet til frokost forleden, hvilket ca. blev min overspringshandling nr 200 her under eksamenslæsningen 😀
En omelet kan variere på rigtig mange måder, og man kan fylde den, med hvad man nu lige har i sit køleskab. Min version kom til at se ud som følgende:
Du skal bruge (1 person) :
2 æg
1 håndfuld frisk basilikum
Salt og peber
4 cherrytomater
1/4 rød peberfrugt
1 skive parmaskinke
Brie (kan også erstattes med mozzarella, feta eller revet ost)
Lidt grøn pesto
1. Pisk æggene godt
2. Hak de friske basilikumblade og tilsæt dem til æggeblandingen sammen med salt og peber
3. Skær cherrytomaterne i kvarte og skær den røde peberfrugt i små strimler
4. Hæld olie på en pande og lad den blive godt varm
5. Tilsæt æggeblandingen og lad omeletten størkne (sørg for at løsne den lidt fra panden med en spatel)
6. Læg cherrytomat og peberfrugt på den ene halvdel
7. Dernæst parmaskinke og brie i små stykker
8. Lad omeletten simre ved lav varme, indtil osten er smeltet lidt og tilsæt klatter af pesto
9. Vip den halvdel af omeletten hvor der ikke er fyld over den anden
10. Tag den forsigtigt af panden
11. Server den varm og pynt med lidt friske basilikumblade
Omeletten er en lækker let frokost, som med fordel også kan spises til aftensmad med et stykke ristet rugbrød under. Velbekomme!
WOW hvor ser den lækker ud. Den må jeg simpelthen prøve.
Jeg er blevet anbefalet at kigge på din blog og jeg må sige, at du laver nogle dejlige opskrifter og nu kan jeg ikke slippe din blog.