Kartoffelsalat med friske grøntsager

Majskolber med krydresmør

 photo Screenshot2014-06-23200638_zpse2767914.jpg
Jeg er helt vild med de sprøde og søde majskolber, som her om sommeren gør sig rigtig godt som grilltilbehør. Hvis det skal være ekstra syndigt men godt, skal de kogte majskolber smøres ind i smør og drysses med salt.

Denne krydresmør giver majskolberne et ekstra lækkert pift med sit stærke chili og smagsfulde krydreurter.

Majskolber:
1/2 -1 majskolbe pr person alt afhængig af hvad det øvrige tilbehør er
1 stor gryde
Vand
Salt

1. Bring en stor gryde med vand i kog og tilsæt lidt salt
2. Tag skrællen af majskolberne og kom dem i det kogende vand
3. Lad majskolberne koge i 5-7 min. indtil de er mørkegule
4. Hæld vandet fra gryden og lad majskoblerne køle af
5. Skær evt. majskolberne i mindre stykker og server dem på et fad

Krydresmør:
1/4 del pakke smør
1/2 tsk groftkværnet salt
Frisk eller tørret chili (efter smag)
Et par friske kviste rosamarin og oregano

1. Start med at tage smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver blødt
2. Hvis du bruger frisk chili hakkes chilien, rosmarin og oregano fint
3. Salt, chili, rosmarin og oregano blandes i smøren
4. Krydresmøren kommes i den ønskede serveringskål og stilles på køl i min. 15 min.

Server nu majskolberne og nyd dem lune sammen med smeltet krydresmør.
Tip! Krydresmøret smager også fantastisk på nybagt flute. 

 photo 5ff6b4b2-3c54-4ed7-9c04-8584eb198de5_zps41e3a308.jpg photo 3bb16336-5b69-4d8e-9329-2ef81d13aec9_zps0b0a9233.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat med friske grøntsager