Pandekager med julekrydderi

Økologisk julemad

Som i måske har bemærket, er der til tider perioder, hvor jeg ikke har mulighed for at være lige så aktiv herinde, som jeg gerne ville være. Jeg tror vist alle vi kender, at have rigeligt at se til med en travl hverdag, og det er netop hvad jeg har lige nu. Det kører derud af med det engelske modul på skolen, det er enormt spændende. Vi skal i gang med at skrive en opgave, hvor vi skal vejlede en valgfri person. Min gruppe har valgt, at vi vil vejlede en person, som er meget fysisk aktiv i sin hverdag. Valget faldt derpå, fordi vi alle går meget op i træning, og interesserer os for, hvordan man kan optimere sin kost, i forhold til sin træning og de resultater man ønsker at opnå. Vi er stadig ved at udvælge, den person vi skal vejlede, men jeg tænker, at jeg vil lade jer følge lidt med i projektet herinde på bloggen.

Udover at have travlt med skolen, har jeg også taget mange ekstra vagter på arbejdet, for at få en masse penge skrabet sammen til mit store eventyr i New York!!! 😀 Lige for tiden er jeg ude med mit arbejde med Frugtformidlingen, hvor jeg arbejder med en demo fra Økologisk Landsforening. Jeg har førhen beskrevet hvad mit arbejde går ud på, så det vil jeg ikke nærmere ind på denne gang, men i det store hele går det ud på at skabe noget fokus omkring økologisk kød. Bloggeren Ditte Ingemann, TheFoodClub, har igen lavet et skønt opskrifthæfte, denne gang er det økologisk julemad. Hæftet er som altid fyldt med gode billeder og lækre opskrifter, hvor økologien selvfølgelig sættes i fokus. Det kan fås rundt omkring i Kvickly, Irma og Føtex.

IMG_6624
Køber i økologisk kød?? Hvorfor/hvorfor ikke?
Grunden til at der sættes fokus på det økologiske kød, desværre ikke er gode nok til at støtte op omkring det. Æg og mælk er eksempler på fødevarer, hvor danskerne er mere opmærksomme på at købe økologisk, men svinekød er faktisk det kød der ligger alder længst nede på listen. Med demoerne prøver vi ikke at tvinge folk til at købe økologisk kød, men i stedet sætte tankerne i gang. Læs mere om de økologiske svin i mit indlæg lige her.
Økologisk kød er dyrt, og tro mig jeg ved også godt hvordan det er at være på SU – det er ikke altid det der bliver prioriteret højest.

Her er nogle gode eksempler på hvordan man kan prioritere det økologiske kød højere:
– Skær ned for mængden af kød og skru op for det gode tilbehør
– Køb økologisk kød et par gange i måneden. Nogle gange er bedre end aldrig
– Erstat noget af kødet. Det kunne fx være en fars, hvoraf noget af kødet blev erstattet med havregryn eller kogt perlespelt, en lasagne eller kødsovs, hvor man kom et par grøntsager i

Opskriften jeg er ude med lige nu, vil jeg snart ligger herind. Den består af en økologisk medister med en æblesauté. 

IMG_6622IMG_6625

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager med julekrydderi