Ristede rugbrødsklappere med tunsalat lavet på skyr

Mango-banan is

SOMMEREN ER LIGE RUNDT OM HJØRNET… og så alligevel er det svært at tro på, når man vågner til mere sne og en lovet snestorm. Men noget jeg tror, at vi kan blive enige om er, at det bare ikke kan gå stærkt nok nu! Jeg glæder mig til sol og sommer, og orker bestemt ikke mere sne og kulde, så derfor har jeg trodset vinteren, og lavede forleden denne her mango-banan is. Jeg har ikke engang selv forstået, hvordan noget så simpelt kan smage så godt!

De eneste to ingredienser du skal bruge er:
1 moden mango
1 moden banan

1. Mango og banan skrælles begge to og skæres i tern

mangobanan is in the making2. Frugterne fryses ned minimum dagen i forvejen
3. De frosne frugter tages igen op af fryseren – lad dem tø i ca. ½ times tid
4. Det hele blendes godt

IMG_3382
5. Isen serveres og toppes med lidt kokosmel, hakkede honningristede mandler og friske mynteblade.

mangobanan isIMG_3389Selve isen indeholder kun 82kcal pr. 100g, men hvis man vil være lidt god ved sig selv, kan man også blende noget af kokosmelet med i massen eller søde den op med lidt akacie honning eller tilsætte lidt peanutbutter, det vil jeg prøve næste gang.
Jeg synes, at den modne banan i sig selv bidrog med tilpas sødme efter min smag og efter træning, var det den perfekte snack for mig.

4 kommentarer

 • Vild nem og enkelt opskrift, og som du selv skriver, så smager den simpelthen helt fantastisk. Jeg bladende ikke selv mere sødme i, da den var perfekt til min smag. Men er der andre frugter i stedet for mango, som du kan anbefale at anvende i isen?
  Mvh. Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Malene
   Ja det er meget simpel og tilfredsstiller lækkersulten 🙂 Jeg har faktisk ikke forsøgt med andre, men har en anden ‘is’ herinde, som består af banan og peanutbutter, men er sikker på man kunne benytte sig af andre frugter som bl.a. frosen melon, jordbær mm.
   Kh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej 🙂
  Ser super lækkert ud! Hvis isen serveres i sådan et glas som du har vist på billederne, hvor mange glas bliver der så til af 1 mango og 1 banan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • healthup

   Hej Anja.
   Må indrømme at det er længe siden jeg lavede dette indlæg, så jeg beklager jeg ikke har fået angivet hvor meget portionen giver. Jeg mener det kun blev til et stort glas (med fordel to mellem størrelser). God fornøjelse med det.
   Vh. Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ristede rugbrødsklappere med tunsalat lavet på skyr